Hirdetés

A Dragon Age írója szerint jó, hogy kevés románc lesz a Starfieldben

|

David Gaider szerint a kevesebb nem feltétlenül jelent rosszabbat is.

Hirdetés

Az Xbox Games Showcase után megtartott Starfield Directnek köszönhetően masszív betekintést kaptunk a Bethesda sci-fi akció-RPG-jének játékmenetébe, és nemcsak háromnegyed órán keresztül nézegethettük, hogy milyen lesz a Starfield, de számos részlet is elhangzott. A prezentációban bemutatkozott például a kihagyhatatlan idegesítő NPC és a döntéseink fontosságáról is szó esett

Az egyik legérdekesebb információ azonban az volt, amikor kiderült, hogy mégiscsak lesz lehetőségünk romantikázni a játékban, bár ezt Todd Howard már a Kinda Funnynek magyarázta el - persze ezt már az ESRB lelőtte egy hónappal korábban, amikor a korhatár-besorolás miatt elárulta, hogy lesz benne szex és meg is beszélhetjük majd azt a partnerünkkel. 

Hirdetés

Howard szerint négy románc-opciónk lesz, a Constellation frakcióból Sarah Morgannel, Barettel és Sam Coe-val (a negyedik még nem derült ki) keveredhetünk szerelmi viszonyba. Úgy érhetjük ezt el náluk, ha növeljük az affinitásunkat velük kapcsolatban beszélgetésekkel, küldetésekkel és olyan cselekedetekkel, amiket a kiszemelt értékel. Felbukkantak azonban az elégedetlenkedők, akik nehezményezték, hogy egy ilyen volumenű videojátékban miért csak négy partnerlehetőség van, de a BioWare és a Dragon Age egykori vezető írója, David Gaider szerint ez nem feltétlenül baj:

"Én azt mondom, hogy ez egy jó dolog, és remélhetőleg a 'minőség a mennyiség helyett' megközelítés érvényesül, legalább a narratív oldalon. Kivéve, ha olyan típusú románcról van szó, mint amit egy mesterséges intelligencia csapna össze... ebben az esetben, fúj." 

Gaider tehát abban reménykedik, hogy a kevesebb opció egyben azt is jelenti, hogy cserébe kidolgozottabb szívügyeket kapunk, ugyanakkor van benne egy nagy adag szkepticizmus is, miután elmondta, hogy nem igazán nevezné a Bethesda korábbi próbálkozásait valódi románcoknak: 

"A szkepticizmus valószínűleg a végtelen és értelmes tartalom ígéretéből ered... olyan dolgokból, amelyek eddig nem igazán voltak kompatibilisek. De majd meglátjuk!"

A Starfield szeptember 6-án fog megjelenni PC-re és Xbox Series X/S-re, akkor kiderül (egyes előrendelők számára már 5 nappal korábban is). Addig pedig van még lehetőség eltölteni az időt más sci-fi játékokkal, amik közül egy-kettő szintén tartalmaz nyomokban románcot.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)