Hirdetés

A Dragon Age: Origins egy teljes felújítást érdemelne az írója szerint

|

David Gaider szerint eljött az ideje az "extra sikamlós mellbimbó textúráknak", és ha már ott vannak, akkor Morrigan vállait is helyre tehetnék.

Hirdetés

David Gaider, a három megjelent Dragon Age-játék írója Twitteren ábrándozott a BioWare szériájának felújításáról. A kósza posztból egy hosszas beszélgetés lett, amit a rajongók és Gaider folytattak le a Dragon Age: Origins feltámasztásáról.

Az író szerint az első epizód grafikai tálalása már a megjelenésekor is le volt maradva az ipar többi szereplőjétől.

"El tudjátok képzelni milyen lenne a játék a PS5-érájának csillogásával?"

- írta. A válasz az, hogy igen, el tudnánk. A közelmúltban kaptunk egy kiváló Dead Space Remake-et, a Resident Evil-játékok új változatai zsinórban dobogtatják meg a rajongók szívét, és még a Mass Effect-trilógia remasterje is szép munkát végzett a széria lecsiszolásával.

Hirdetés

Persze Gaider inkább látna egy teljes felújítást, mint egy újrakeverést. Így fogalmazott:

"Még az Inquisition-szintű látvány is tök jó lenne! Igazából én csak annyit akarok, hogy Morrigannek ne focista vállai legyenek, és a szexjelenetek ne abból álljanak, hogy két babát összecsapkodunk."

A Morriganre szánt kommentet gyorsan tovább is magyarázta az író, mert a Twitteren rögtön felmerült, hogy miért ne lehetne egy nőnek akkora válla, mint egy focistának.

"A gond az volt, hogy minden női modell a DAO férfimodelljeit használta alapként. Ez kifejezetten fura volt Morrigan esetében, mert neki egyébként egy nagyon vékony alakja volt, és ezért több módosítást kellett végezni rajta. Nem tudom ezeket nem észre venni."

Gaider tisztázta, hogy szerencsésebb lett volna, ha többféle testfelépítést tudtak volna építeni, de sajnos erre akkor nem volt megfelelő mennyiségű erőforrásuk.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A beszélgetés idővel egyébként a broodmother felé terelődött (a hatalmas, meztelen szörnyeteg, aki megszülte a Darkspawnt), és az álmélkodás felé, hogy milyen is lehetne őnagysága 2023-as grafikával:

"Csak gondoljatok bele: extra-realisztikus, nyálkás, mellbimbó textúrák."

A Mass Effect trilógia újrakeverése után felvetődött a kérdés a Dragon Age helyzete körül, és bár tényleg örülnénk ha visszatérhetnének az RPG klasszikusok, Gaider szerint erre nincs sok esély:

"Szerintem az EA csak akkor menne bele, ha tudná, hogy úgy fogják vinni a trilógiát, mint az aranyozott cukrot. Szerintem sosem értették igazán a Dragon Age-t vagy hogy miért fogyott jobban, mint a Mass Effect."

Szerencsére senkinek sem kell arra várnia, hogy az EA rábólintson egy újrakeverésre. A modder közösség elvégezte már a piszkos munkát, így ha újrajátszanátok a Dragon Age: Originst látványosabb tálalással, és javításokkal, akkor itt mindent megtaláltok, amihez csak szükségetek lehet ehhez.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)