Hirdetés

A Fallout sorozat lényegében feltámasztotta az egyik Fallout-játékot

|

Az ingyenesen játszható móka új tartalmakat is kapott a produkció miatt.

Hirdetés

Az élőszereplős Fallout sorozat nagyot megy az Amazon Prime Videón, így már csak idő kérdése, hogy az Amazon rábólintson a második évadra. A hype-nak köszönhetően most minden erről szól, mi is utánajártunk, hogy mikor játszódik a sorozat és összeírtuk a teljes Fallout idővonalat, az adaptáció ugyanis komolyan megnövelte az érdeklődést a franchise iránt. 

A sorozat hatására a Fallout játékok iránti kereslet felpörgött: a Fallout 4-re vetették rá magukat a legtöbben, és még a rajongók szemében mostohának számító MMO, a Fallout 76 esetében is megdőlt az egyidejű játékosszám, a Bethesda gyorsan le is akciózta az összes Fallout címet. 

Hirdetés

A felhajtásból az eredetileg mobilokra megjelent, majd PC-re és konzolokra is kiadott, ingyenesen játszható menedékmenedzselős spin-off, a Fallout Shelter sem maradhatott ki, amely számos, a sorozattal kapcsolatos tartalmat kapott. Bekerült egy új küldetéssor 8 misszióval, új helyszínek és hat feloldható túlélő, amelyek között ott vannak Ella Purnell (Lucy), Walton Goggins (The Ghoul) és Aaron Moten (Maximus) karakterei, akárcsak a felszereléseik és fegyvereik. 

A hype és az újdonságok megtették a hatásukat: a GamesIndustry.biz jelentése szerint már a sorozat debütálása utáni 24 órában 20%-kal nőtt a letöltések száma, utána pedig 346,4 százalék lett belőle. A bevételek tekintetében sem panaszkodhat a Bethesda, ugyanis azokat 232,4 százalékkal dobta meg a show. A fellendülést jól szemlélteti, hogy április 10-án még nagyjából 20 ezer dollár (körülbelül 7,38 millió forint) étékben költöttek a Shelter felhasználói a mikrotranzakciókra, három nappal később már 80 ezer dollár (nagyjából 29,5 millió forint) körüli összeget hagytak ott a mobiljátékosok. 

A hír írásának pillanatéban az Apple iPhone-os ingyenes játékokat rangsoroló toplistáján a 9. helyen tanyázott a Fallout Shelter (az iPad-listán a 45.), míg a PC-s változatra a SteamDB statisztikái alapján 217 százalékkal voltak többen kíváncsiak a sorozat debütálása óta, így míg korábban 2000 körül alakult az egyidejű játékosszám rekordja, mostanra már 5871-re emelkedett. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)