Hirdetés

A fejünkbe látnak majd a botok?

|

Büszkék vagyunk, hogy ezúttal két hazai kutató eredményeiről számolhatunk be - más kérdés, hogy ha ez elterjedne mi lenne :)

Hirdetés

Egy külföldi tudományos oldal beszámolójából tudjuk, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen Laufer László és Németh Bottyán egy érdekes kísérletet folytattak. Yetisports-t játszattak pár önkéntessel, és közben az ujjaikon a bőrt, az agyi aktivitásukat és az életfunkcióikat figyelték. Meglepő következtetésre jutottak: számos esetben a bőrünk vezetőképessége két másodperccel előre elárulja, ha meg akarjuk nyomni azt a bizonyos egérgombot például... Nyilván ezzel nem lehet minden gombnyomást előre jelezni, hiszen számos esetben szinte azonnal kell egy váratlan helyzetre reagálnunk, de a lehetőségek így is ijesztőek. Egy speciális kesztyűben játszva komolyan megizzaszthatnának a ma még sokszor nevetséges szinten tengődő, mesterséges (un)intelligencia által vezérelt botok. Vagy egyikőjük példáját felhozva: közvetlenül az ugrás előtt (pl. egy platformjátékban) módosíthatna a játék vagy a játékos sebessége, amivel egyenesen frusztráló lenne a játék :) Természetesen más alkalmazási területei is lehetnek az ötletnek, nem csak a játékok: például László úr a hadsereget, a pilótákat hozza példának.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)