Hirdetés

A Final Fantasy 16 PC-s változata készül, de van vele egy nagy probléma

|

Egyelőre PlayStation 5-exkluzívként jelent meg a legújabb Final Fantasy, de ez csak átmeneti állapot.

Hirdetés

A már 36 éves Final Fantasy széria legújabb epizódja, a Final Fantasy XVI most indul hódító útjára, a kritikusok pedig odáig vannak tőle - a mi tesztünk is élteti a Square Enix újdonságát, az új FF megmutatja, hogy milyennek kéne lennie egy valódi next-gen élménynek. 

A Final Fantasy 16 egyelőre PlayStation 5-exkluzív, de ez csak ideiglenes: a játék producere, Naoki "Yoshi-P" Yoshida hónapokkal ezelőtt megerősítette, hogy a Sonyval mindössze 6 hónapra szóló megállapodást kötöttek, nagyjából december 22-én jár majd le az exkluzivitás

Hirdetés

Csakhogy ez nem jelenti azt, hogy aznap automatikusan meg is fog jelenni a PC-s változat, sőt a producer akkor kihangsúlyozta, hogy kár is lenne rá idén számítani. Bár szeretné, hogy minél több játékos próbálhassa ki játékukat, még ha el is kezdik a portolást rögtön a PS5-ös verzió kiadása után, nem fogják tudni fél év alatt befejezni, és megjelentetni. Most, hogy elérkezett a PlayStation 5-ös FF16 nagy napja, újfent előkerült a dolog. 

A Square Enix munkatársai, köztük Yoshidával nemrég tartottak egy livestreamet a Final Fantasy 16 kapcsán, ahol beszéltek a játékról, és szóba került a PC-s verzió is. Az egyik tartalomkészítő, Genki fordította le, hogy miről esett szó, ez alapján pedig Yoshi-P azt mondta, hogy folyamatban van a PC-s port, de olyan élményt szeretnének teremteni, amiben zökkenőmentes a betöltés, ezért rengeteg időre lesz szükségük az optimalizáláshoz. A PS5-ös változat az SSD-nek köszönhetően villámgyorsan tölt, szinte semmit nem kell várni - PC-n ebben a DirectStorage technológia segítene, de ezt csak a Forspoken használta eddig jóformán. Ha eljön az idő, többet fognak róla mondani. 

Legkorábban tehát valamikor 2024-ben érkezhet meg erre a platformra is a Final Fantasy XVI.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)