Hirdetés

A Final Fantasy XIV nem lesz ingyenesen játszható egyhamar

|

A jelenlegi monetizációs modell szépen bevált a Square Enixnek, miközben az MMO ingyenes része egyre csak növekszik.

Hirdetés

A Final Fantasy XIV ingyenes verziója iszonyat mennyiségű tartalmat kínál, és néhány héten belül még nagyobbra fog nőni. A korlátok nélküli Free Trial hamarosan megkapja a Stormblood kiegészítőt is, annak minden raidjével, küldetésével és egyéb finomságával.

Felmerül hát a kérdés, hogyha a játék ekkora darabja teljesen ingyenes, akkor miért nem váltják az egészet F2P modellre? A válasz meglehetősen egyértelmű.

Hirdetés

Az Eurogamernek adott interjújában Naoki Yoshida magyarázta el, hogy miért is tartanak ki a jelenlegi megoldás mellett.

"A Trial verzió valószínűleg bővülni fog a továbbiakban is, de nem tervezzük, hogy magát az egészet ingyenessé tegyük. Mivel a kiegészítők gyártása még mindig rengeteg időbe és pénzbe kerül, ezért a kiegészítők eladásából származó bevételek még mindig nagyon fontosak számunkra. Szükség van erre, hogy ekkora tartalmi csomagokat készíthessünk. Mindig szeretnénk a legjobb üzleti döntést hozni, amellett, hogy rengeteg élvezhető tartalmat szállítunk le."

Teljesen érthető hozzáállás ez, és ezen a ponton bele is keveredünk egy szemantikai vitába. A Destiny 2 például szereti "ingyenesen játszható" címként hirdetni magát, közben alig van tartalom, amit ténylegesen ingyen élvezhetünk. Ezzel szemben az FFXIV többszáz órányi kalandozást ígér egy fillér elköltése nélkül.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)