Hirdetés

A Final Fantasy XVI valójában ezért lesz PS5 exkluzív

|

Naoki Yoshida és csapata végre befejezte a magyarázást, és egyenesen kimondta, hogy miért is exkluzív (egyelőre) a JRPG sorozat következő epizódja.

Hirdetés

Videójátékot fejleszteni sokba kerül, ezt pedig anélkül is tudjuk, hogy Naoki Yoshida, a Final Fantasy XVI rendezője ezt elmagyarázná nekünk. Ezért is ültünk és néztünk nagyon furán akkor, amikor még arról szólt a fáma, hogy csak a PS5 tudja kezelni az FFXVI harcait.

A valóság pontosan az, amire mindenki tippelt, csak mostanra már a rendező is egyenesen kimondta: a Sony tett egy jó ajánlatot, a Square pedig elfogadta azt.

Hirdetés

Yoshida a Game Informernek adott interjújában beszélt a PS5 exkluzivitás körüli helyzetről.

"A Final Fantasy a Square Enix egyik legfontosabb sorozata a Dragon Quest és a Kingdom Hearts mellett. Amikor elkezdjük fejleszteni egy epizódját, akkor felkeresünk több potenciális partnert is, akik ilyenkor több ajánlattal is előállnak."

A Sony egy olyan lehetőséget kínált a Square Enixnek, amire nem tudtak nemet mondani. Azt azért hozzátették, hogy nyilván megvoltak az előnyei annak, hogy csak egy platformra kellett fejleszteniük.

"Programozói szemmel nézve jelentősen megkönnyítette a munkát a dolog, és megadta a lehetőségét az alapos optimalizációra. Egy platformra koncentrálva kihozhattuk abból a platformból, amit csak lehetett."

A rendező azzal zárta le a mondandóját, hogy a Sony lehetővé tette számukra annak a játéknak a felépítését, amit igazán szerettek volna. Nincs ebben több ennél, és ezt már hajlandók is vagyunk elhinni.

A Final Fantasy XVI 2023. június 22-én érkezik PlayStation 5-re. Az exkluzivitási megállapodás december 22-ig tart, de a PC-s változatra nem érdemes aznap számítani: hosszú hónapok munkájába fog kerülni, mire a játékot több platformra is optimalizálják majd.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)