Hirdetés

A Frostpunk 2 trailere egy még pokolibb játékot ígér, de nem ez a rossz hír

|

A PC Gaming Show során a 11 bit Studios adott és el is vett.

Hirdetés

Engem ért korábban az a megtiszteltetés, hogy tesztelhettem a This War of Mine fejlesztőinek városmenedzselős túlélőjátékát, így tanúsíthatom, hogy a Frostpunk kíméletlen ugyan, mégis olyan erős hangulata van, és olyan nagy hatást gyakorol ránk az, hogy a kisebbik és nagyobbik rössz között kell vacilálnunk, hogy nem egyhamar lehet elfelejteni, azóta is eszembe jut. A DLC-k aztán újabb elemekkel bővítették a játékmenetet, viszont a játékot készítő 11 bit Studios nem érte be ennyivel.

2021 augusztusában jelentették be a folytatást, a Frostpunk 2 pedig azt ígérte, hogy választások garmadájára, rengeteg fejlesztési lehetőségre, valamint a társadalom és a város alakításának szabadságára számíthatunk, miközben újfent kemény következményekkel kell szembenéznünk. 

Hirdetés

Az idei PC Gaming Showban ismét hírt adott magáról a Frostpunk 2, amely a fejlesztők közleménye szerint 30 évvel az első rész eseményei után fog játszódni, az évekig tartó fehérség után a világ tiszta lappal indul, és városunk is nőtt, fejlődött. Leginkább csak a lakói változtak meg: úgy érzik, hogy megszelídítették a fagyot, és a túlélési ösztönük háttérbe szorul, az emberi természet lép előtérbe, és olyan ambíciók vezérlik őket, amelyek a város bukását okozhatják. A növekvő társadalmi különbségek által kiváltott belső zűrzavarok miatt újfajta problémákkal és fenyegetésekkel kell szembenéznünk, ahogyan arra a műsorban bemutatott sztorimesélős trailer is rávilágít: 

A koncepció nagyon izgalmasnak tűnik, de a 11 bit Studios megerősítette, hogy a Frostpunk 2 megjelenésére sajnos csak 2024-ben számíthatunk PC-re. Napra pontos dátumot nem kaptunk, de korábban a SteamDB 2024. január 2-re listázta a játékot, szóval talán akörül számíthatunk rá. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)