Hirdetés

A Gran Turismo 7 mikrotranzakciói miatt kényszerült magyarázkodásra a sorozat atyja

|

Nem biztos, hogy Kazunori Yamauchi posztja meg fogja nyugtatni a rajongókat.

Hirdetés

Kifejezetten látványos és elég szórakoztató versenyzős cím lett a nemrég megjelent Gran Turismo 7, de ez sajnos nem jelenti azt, hogy tökéletesek volnának a játék körüli állapotok.

A szerverekkel kapcsolatos problémák alaposan kibabráltak a játékosokkal, és ha ez nem lett volna elég, akkor a Polyphony Digital még rátett egy lapáttal a dologra. Jött ugyanis egy patch, aminek következtében az önjelölt versenyzők még jobban rá vannak szorulva arra, hogy valódi pénzért vegyenek játékbeli fizetőeszközt, ha menő verdákkal akarnak furikázni.

Hirdetés

A mikrotranzakciók előtérbe helyezése nyilván komoly visszhangot generált, és a közösség nem is fogadta kitörő örömmel a változtatást. Közben a Gran Turismo széria megalkotója, Kazunori Yamauchi egy bejegyzésben igyekezett tisztázni az 1.07-es patch körüli helyzetet. Elárulta például, hogy a frissítés élesítése előtt felfedeztek egy problémát, ami miatt a játék bizonyos esetekben nem indult el rendesen PS4-en és PS5-ön sem. Így hát félbeszakították a megjelenést, és az 1.08-as javítással helyrerakták a dolgokat, ez okozta a késést.

Yamauchi aztán rátért a jutalmakkal és a mikrotranzakcióval kapcsolatos témára is:

"A GT7-ben azt szeretném, hogy a felhasználók sok autót és versenyt élvezhessenek ki mikrotranzakciók nélkül is. Ugyanakkor az autók árazása egy fontos elem, ami közvetíti annak értékét és ritkaságát, szóval úgy gondolom, fontos, hogy ezek kapcsolatban legyenek a valódi világ áraival. Olyan játékot akarok csinálni a GT7-ből, amiben sokféle módon élvezhetsz ki sok autót, és ha lehetséges, el szeretném kerülni az olyan helyzetet, hogy egy játékosnak muszáj legyen mechanikusan újrajátszania bizonyos eseményeket újra és újra."

Habár részleteket nem árulhatott el Yamauchi, azért tudatta velünk, hogy folytatják a játék felülvizsgálását, hogy a lehető legtöbb ember élvezhesse azt. Elmondása szerint pedig nagyon értékelnék azt, ha mindenki más is némileg hosszabb távú perspektívából tudná figyelni a Gran Turismo 7 fejlődését.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Lehet, hogy az is segítene, ha nem kerülnének mikrotranzakciók egy közel 30 ezer forintos játékba. Ti mit gondoltok erről az egészről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)