Hirdetés

A GTA Online egyik hibáját kihasználó játékosok felháborodtak a büntetésen

|

Sokaktól elvették minden pénzüket, eredményeiket és megnyitott tartalmaikat is.

Hirdetés

Los Santos utcái egy kicsit tisztábbak lettek, de a takarítás nagy hangzavart keltett. A Rockstar ugyanis augusztus végén belekezdett egy büntetéshullámban, ami leginkább azokat érintette, akik kihasználtak egy pénzt termelő bugot. Azt kevesen vitatják, hogy a hibakihasználásért jogos a fenyítés, de a mértékével sokan nem értenek egyet.

Hirdetés

A bug, amire "apartment garage glitch" néven találhattok rá, egy kifejezetten problémás rész volt a játék kódjában. Ennek köszönhetően csak némi bűvészkedésre volt szükség a menüben ahhoz, hogy valaki több milliónyi játékpénzt szerezhessen. A módszer bozóttűzként terjedt a fórumokon és a YouTube-on, a Rockstar is felfigyelt rá. Rengeteg "oktató videó" tűnt el a Take Two intézkedéseinek köszönhetően.

A fejlesztők igyekeztek kordában tartani a dolog terjedését, de azokat sem hagyták figyelmen kívül, akik már éltek a szabálytalan lehetőségekkel. Sokakat fogadott egy kellemetlen üzenet bejelentkezéskor, hogy a fiókjuk teljesen visszaállt alap állapotába. Ez azt jelenti, hogy nem csak a pénzüket, de minden eredményüket is elvesztették büntetésképp.

A glitch kihasználói természetesen a Twitteren kezdtek őrjöngeni emiatt, sokan azzal fenyegetőzve, hogy végleg otthagyják a játékot, amibe éveket beleöltek.

Vannak, akik arra hivatkoznak, hogy nincs könnyű mód pénzgyűjtésre a játékban, és ezért használták a glitchet, gyakorlatilag a Rockstart hibáztatva ezzel. Ettől függetlenül a nagy többségben nincs semmi szimpátia az így elveszített csalók iránt, ami lássuk be, nem teljesen indokolatlan hozzáállás a dologhoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)