Hirdetés

A GTA VI-szivárogtató egy hotelszobából tört be a Rockstar rendszerébe, nem is akármilyen módon

|

Nem lennénk meglepve, ha filmrendezők is felfigyelnének a 18 éves Arion Kurtaj történetére.

Hirdetés

Hollywoodi produkciókban a hackereket általában iszonyat menőn ábrázolják egy rakat monitor és szupererős gépek ölelésében. A valóságban azonban egy Amazon TV Stick is elég ahhoz, hogy valaki betörhessen egy rendszerbe, ahogy azt Arion Kurtaj is demonstrálta.

A 18 éves hacker a Lapsus$ nevű szervezet tagja volt, és egyébként már a sztori kezdetén is a rendőrség megfigyelése alatt állt. Ezt annak köszönhette, hogy állítólag korábban betört az Nvidia rendszerébe.

Hirdetés

Amikor rivális hackerek előásták és publikussá tették Kurtaj személyes adatait, saját és családjának tartózkodási helyét és egyéb információkat, a rendőrség közbelépett. Kurtajt elhelyezték az Egyesült Királyságban található Travelodge hotel egyik szobájában, internethozzáférés és egyéb eszközök nélkül. Az internethozzáférés hiányát azonban hamar megkerülte egy Amazon Fire TV Stick és egy billentyűzet közreműködésével, majd a hotelszobából betört a Rockstar rendszerébe.

A sztori részleteit annak köszönhetjük, hogy lezajlott az úriember 7 hétig tartó tárgyalási eljárása. Kurtajt és 17 éves társát elítélték a Rockstar, a Revolut és az Uber megtámadásáért. Mivel mindkettőjük autista, ezért a pszichiátriai kivizsgálás eredményének értelmében őket nem hallgatták ki. A bíró kénytelen volt az elkövetett bűnök tényei alapján ítélni, és nem vehette figyelembe, hogy megvolt-e a bűncselekmény szándékossága vagy sem.

A Lapsus$ maga egyébként egy valószínűleg hét tagú szervezet, mely brazil és angliai tinikből áll. A társaság állítólag betört már a Samsunghoz, a T-Mobile-hoz és a Microsofthoz is 2021 és 2022 között, és váltságdíjat követelt az adataikért. Nem tudni, hogy mennyit, ha bármennyit is kerestek ezekkel az akcióikkal.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)