Hirdetés

A Guitar Hero hatása a zeneiparra

|

Egy felmérés szerint a Guitar Hero 3 megjelenése hatalmasat dobott a benne szereplő dalok digitális eladásain.

Hirdetés

Úgy tűnik, a játék sikerének örülhetnek a dalait jegyző előadók, mivel az erős kihatással van a saját népszerűségükre is. Például a Slipknot Before I Forget című dalának elektronikus eladásai a Guitar Hero 3 megjelenése utáni héten 75%-ot ugrottak, a következő héten pedig további 145%-ot. A felmérést végzők szerint ezek csak az egyes számok online megvásárlása alapján számított adatok, az albumok eladásaira gyakorolt hatást nem lehet egyértelműen felmérni. Ezen infó alapján feltételezhetjük, hogy a jövőbeli GH részekben való szereplésért már szinte versengeni fognak a kiadók és zenekarok - szemben az eddigi gyakorlattal, mivel korábban elég körülményes volt a készítőknek megszerezni a jogokat az eredeti dalok felhasználásához.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)