Hirdetés

A gyermekpornográfiával vádolt videós ügyvédje szerint védencét a konkurencia akarja eltávolítani

|

T. Áron ügyvédje úgy véli, védencét csak el akarják tüntetni, de az igazság egyébként nagyon hamar ki fog derülni.

Hirdetés

Korábban már beszámoltunk arról, hogy egy 11 éves kislányt próbált vetkőzésre bírni egy magyar youtuber, és nyomozás is indult az ügyben. Időközben a bűncselekménnyel meggyanúsított videós, a iRon Channel csatorna mögött álló T. Áron ügyvédje ATV-nek azt nyilatkozta, a rendőrség nem mutathatta volna meg védence lakást, mivel ezáltal könnyedén beazonosíthatóvá vált a youtuber - saját csatornáján a mai napig fent vannak olyan "room tour" videók, melyek egyértelművé teszik, hogy az ő szobája látható a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda videójában.

Helmeczy László ügyvéd azonban a hvg.hu-nak most még több információval szolgált, kitért például arra is, hogy szerinte a 18 éves videóst egyesek el akarják tüntetni az útból.

Hirdetés

"Jól felfogott érdekük volt azoknak, akik generálták ezt az ügyet, hogy ezt a gyereket [T. Áront] eltegyék az útból, ellehetetlenítsék, rendesen megzuhant a nézettsége."

- monda Helmeczy a hvg.hu-nak. Az ügyvéd arra a narratívára próbál meg ráerősíteni, mely szerint csak a "konkurencia" akarja most T. Áront ellehetetleníteni. Előbbi állítása vitatható, hiszen az ügy kirobbanása óta nem került fel új videó az iRon Channel YouTube-csatornára, a korábban publikált videók nézettsége pedig megugrott - nem beszélhetünk tehát nézettségcsökkenésről. 

Helmeczy László azt is pedzegette, hogy az egész zaklatási ügyet kirobbantó Mannin és Paxel youtuberek miért "a médiához fordultak" ahelyett, hogy a rendőrséget értesítették volna, ha tényleg tudomásukra jutott egy bűncselekmény. Paxel ezzel szemben azt mondta, hogy első körben a rendőrséghez fordult, ott azonban ekkor még nem foglalkoztak a dologgal. Az egyébként az önmagában véleményes, hogy a két videós a médiához fordult volna, hiszen nem médiumokkal vették fel a kapcsolatot, hanem saját videókat töltöttek fel a YouTube-ra - azaz feltöltötték annak a videóbeszélgetésnek a felvételeit, mely során a vádak szerint T. (illetve egészen pontosan T. unszolására egy moderátor) épp rá akar venni a vetkőzésre egy mindössze 11 éves kislányt. Az eset egyébként még idén februárban történt, de csak most novemberben szerzett róla tudomást a nagy nyilvánosság. Az elmúlt napokban T. három egykori moderátora is megszólalt név nélkül, egyikük volt elvileg az, aki a felvételeken látható beszélgetést is lebonyolította T. "helyett". Az egész ügyre azért derülhetett fény, mert T. és moderátorai között megromlott a viszony, ezért is kerülhetett ki maga a videó.

Helmeczy mindezekhez hozzátette még azt is, hogy a rendőrség kiberbűnözés elleni főosztályának nyomozói hamarosan végeznek T. Áron informatikai eszközeinek átvizsgálásával, és mivel a hatóságok ilyenkor nagyon alapos munkát szoktak végezni, ha T. valóban érintett a nemrég kirobbant ügyben, akkor erre rá fognak jönni a nyomozók. 

Nem T. esete az első ilyen megdöbbentő ügy a magyar YouTube történetében. A Nosika Show és az It's Nosika nevű csatornák mögött álló videós, Nosika botrányát szintén a fentebb említett Mannin robbantotta ki még 2017-ben. Nosika ügyéről 2018 novemberében a 444 publikált egy átfogó cikket, ebben több olyan lányt megszólaltattak, akiket Nosika meztelen képek küldésére próbált rábírni - az érintett lányok közül ekkor senki sem volt még idősebb 14 évesnél. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)