Hirdetés

A háborús játékok és a valóság!

|

A Call of Duty visszaadja az igazi csaták feszültségét?

Hirdetés

A modern kori háborúkat bemutató FPS játékok nagyon népszerűek.Látványosak, pörgősek, izgalmasak. Sokan úgy tartják, hogy ezek az alkotások ténylegesen bemutatják egy igazi háború viszontagságait. Ám mi sem áll messzebb a valóságtól...

Nem csak a már említett CoD, hanem semelyik virtuális lövölde nem éri el azt a hatást, amit a katonák éreznek és tapasztalnak az összecsapások alatt. A napokban nyilvánosságra került egy felvétel, amin egy Afganisztánban harcoló gyalogos szemszögéből láthatunk egy „egyszerűbb" csetepatét. Az tuti, hogy ez nem egy „örökéletes" akciófilm.Ha csak videójátékról lenne szó, akkor ez a szituáció csupán kisebb akadályt jelentene. Pár precízen leadott lövés, vagy egy lendületesebb lerohanás - miközben szól a lüktető zene - és máris megvan a mentési pont.

Az életben kicsit másképpen fest a helyzet: riadalom, üvöltözés, por, robbanás, pánik. Ha „kicsit" eltalálnak minket, nem biztos, hogy a „kicsi" gyógyító csomag megmenti majd az életünket. A játékoknak persze elsősorban az a céljuk, hogy szórakoztassanak, de nem szabad az általa szerzett élményeket összekeverni a valósággal. Ugye?

Az alant található videóból párhuzamot vonhatunk...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)