Hirdetés

Half-Life 2 - a hacker, aki ellopta a játékot, most már "nagyon sajnálja".

|

2003-ban egy német hacker, Alex Gembe betört a Valve szervereire és ellopta a játékot.

Hirdetés

Akkortájt hisztéria uralkodott - mindenki elképesztően várta a Half-Life 2-t, naponta imádva a Valve-t, ahogy elátkozva is, hiszen a játék késett. 

Az akkor 20 éves német fiatalember betört a fejlesztői hálózatra, ott megtalálta a játék forráskódját - amely ezt követően az interneten landolt. Most az Eurogamernek adott interjúban elmondta, hogy "Nagyon sajnálom az esetet.".

Alex Gembe felfüggesztett börtönbüntetést kapott az esetért, amelyen azóta már túl is van - a Valve annak idején mindent megtett, hogy az USÁnak kiadják a hackert, de ez nem sikerült. Az új interjúban Alex a Valve-t "kedvenc fejlesztőjének" nevezte és szeretné, ha a cég tudná, hogy megbánta, amit a 20 éves énje tett (bűnei listáján nemcsak a Valve betörés, hanem az Agobot féreg és több amerikai honlap DoS támadása is szerepel).

"Rettentően sajnálom, amit veletek tettem" - mondta Alex Gembe - "Sosem akartam károkat okozni. Ha vissza tudnám csinálni az egészet, akkor azonnal megtenném. Még mindig nagyon elszomorít, hogy ezt megtettem, a legjobb az lett volna, ha csak az eredményét élveztem volna, amit csináltok - ehelyett elszúrtam az egészet. Ti vagytok a kedvenc fejlesztőim, és mindig meg fogom venni a játékaitokat."

Az Eurogamer részletesebben is bemutatja majd a hacker történetét saját nézőpontjából - betörését a Valvehoz, a Half-Life 2 terjesztését illetve a sikertelen elhelyezkedési kisérletét a fejlesztőnél. 

A Valve nem kommentálta az esetet. 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)