Hirdetés

A használt játék piac nagyobb veszély, mint a kalózkodás?

|

Mi általában a kalózkodásról beszélünk, pedig a használt-piac is veszélyes a szakmára.

Hirdetés

Első látásra nem látszik, miért...

Végülis eladják azt a játékot - mondhatná bárki, mi lehet ezzel a gond? Egyszerű - hiába adják el egyszer, utána a használt piacon akár 8-10 ember is eladhatja, megveheti egymástól és abból a kiadónak egy fillér bevétele nincs. Főleg igaz ez olyan játékokra,amelyeknek aránylag rövid a játékidejük - 2-3 héttel a megjelenés után már eladja a játékos, és aki másodkézből veszi meg, az nem vesz eredetit...

Andrew Oliver, a Blitz munkatársa ezért egyenesen azt állítja, hogy a konzolos piac számára jóval nagyobb veszélyt jelent a használt-játék eladás, mint a kalózkodás. Ő maga is megérti a jelenséget, azonban a kiadók nem kapnak hasznot az újra eladott játékból.

"Ez sokkal nagyobb probléma a konzolokon, mint a kalózkodás" - jelentette ki Andrew Oliver.

Nem véletlenül merült fel a téma, ugyanis az Electronic Arts 10 dolláros díjat akar bevezetni játékaira, amelyért a játékokkal online lehet játszani - magyarán aki megvette a használt játékot, annak újra be kellene fizetni a 10 dollárt, hogy multizni tudjon vele - így szeretnék a kieső bevétel egy részét pótolni a használt videó-játék eladásból.

Ti mit gondoltok erről? Jogos a 10 dolláros díj? Veszélyes a használt-játék piac?

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)