Hirdetés

A HDD miatt drága az Xbox

|

A Microsoft volt alelnöke szerint a merevlemez teszi drágává a játékkonzolt, és ez felelős az első generáció rövid...

Hirdetés

...életciklusáért is.
Peter Moore, aki korábban az Interaktív Szórakoztatási Üzletág alelnöke volt a Microsoftnál - és ebben a minőségében felelős volt az Xboxért is - egy mostanában elejtett megjegyzésével arra utalt: a merevlemez miatt volt viszonylag rövid az eredeti, első generációs Xbox életciklusa, és ez az alkatrész felelős azért is, hogy a cégnek korlátozott mozgástere van az Xbox 360 árazásával kapcsolatban.

x360_1.jpg


Az eredeti Xbox megjelenésekor a benne lévő merevlemez nagyjából 70 dollárjába került a Microsoftnak, ami lehetetlenné tette, hogy a konzol eladása profitot termeljen - mi több, ez az alkatrész volt felelős azért is, hogy a cég veszteséggel árulta a konzolt. Amikor a boltokban már csak 199 dollárba került egy Xbox, a benne dolgozó merevlemez ára még mindig a 70 dollár körül volt. Pont a drága alkatrész volt az egyik legfőbb oka annak, hogy a Microsoft viszonylag rövidre, sok Xbox tulajdonos szerint túlságosan is rövidre szabta a konzol életciklusát.

tovább a teljes cikkhez>>>


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)