Hirdetés

A helyszínen hátrahagyott Pokémon kártya buktatott le egy robbantót

|

Úgy tűnik, az elkövető szenvedélyes gyűjtő volt, ami azonban a vesztét is jelentette.

Hirdetés

Vitathatatlan, hogy a mai napig is hatalmas rajongótáborral rendelkezik a Pokémon franchise, ami nem csak a videójátékok formájában, de a kártyagyűjtés tevékenységének során is milliókat mozgat meg világszerte. Nemrégiben például pár a szériával kapcsolatos új megjelenés annyira nagy hype-ot keltett, hogy Japán teljesen kifogyott a Pokémon TCG kártyáiból, ugyanis a lelkes gyűjtők az összeset elkapkodták.

Feltételezhetően egy ilyen szenvedélyes rajongó és gyűjtő lehetett az a marylandi férfi is, aki számos robbantás feltételezett elkövetője volt, azonban egy, a bűncselekmény helyszínen hátrahagyott Pokémon kártya mentén a rendőrség hamar összekötötte az elkövetőt az eseményekkel.

Hirdetés

Történt ugyanis, hogy az elmúlt hetekben illegális, M80-as robbanóanyagokat robbantottak fel a Maryland állambeli Aberdeen külvárosában. A rendőrség megpróbált a robbantások mögött álló merénylő nyomára bukkanni, de az információk hiányában nehezen találtak gyanúsítottat. Hamarosan azonban egy nem várt és bizarr fordulatot vett az eset, amikor is az egyik legutóbbi illegális robbantás után, a bomba által kialakított kráterben egy Pokémon kártyát találtak.

Miután a rendőrség felfedezte a bűncselekmény helyszínén hátrahagyott lapot, az egyik rendőr emlékezett arra, hogy néhány nappal korábban letartóztatott egy 34 éves férfit, akinél több Pokémonos kártyát is találtak. Ezt követően a házkutatási parancs megszerzése után a hatóság rajtaütött a férfin, akinek a házában több ehhez hasonló lapra és bontatlan csomagra leltek.

Szerencsére a robbantások során senki sem halt meg, vagy sérült meg komolyabban, emellett a letartóztatása után a férfi mindent bevallott a rendőrségnek, azt azonban nem árulta el, hogy milyen indíttatás állt az akciói hátterében, illetve azt sem tudni, hogy miért tartott magánál Pokémon kártyákat a bűncselekmények során. 

Ti mit gondoltok az esetről?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)