Hirdetés

A Hogwarts Legacy pszichológiai horror és második világháborús játék azok szerint, akik már most gyűlölik

|

Egyesek furcsa módját választották a játék elleni tiltakozásnak, belevonva ebbe a Steamet is.

Hirdetés

A közösségi média egy része valóságos keresztes hadjáratot folytat a Hogwarts Legacy ellen, dacára annak, hogy J.K. Rowling semmilyen formában sem vesz részt a játék munkálataiban. A transzfób, vagy annak gondolt kijelentései miatt pellengérre állított írónő és őt Voldemortnál is nagyobb gonosznak beállító rajongói csoport közötti ellentét olyan sötét árnyékot borított a varzsvilágra, ami még a Warner Bros. Interactive Entertainment égisze alatt megjelenő akció-szerepjátékot is elérte.

Vannak, akik minden erejükkel a játék ellen tiltakoznak, és ehhez minden létező fórumot felhasználnak, akár még a Steam vonatkozó termékoldalát. Gondoltak egy merészet, és elárasztották a játékot nagyon fura megjelölésekkel.

Hirdetés

A Steam alapvetően az öt legelső jelölésnek adja a legnagyobb súlyt keresés és kiajánlás tekintetében, de összesen 20-at tud figyelembe venni egy játéknál. A Wayback Machine-nek köszönhetően látható, hogy a 20-as keretbe olyan jelölések fértek bele, mint a gonosz főhős, a kapitalizmus, a második világháború, az NSFW és a pszichológiai horror. Ezeknek nyilván kevés közük van a játék valódi tartalmához.

Ezeket a bojkottra felszólító személyek rendelték hozzá a játékhoz a saját akcióikkal, egy tweet szerint még a transzfób és transzfóbia jelöléseket is sikerült rásütni az oldalra egy ponton.

A Hogwarts Legacy terméklapjáért felelős fejlesztők azóta már persze rendezték a dolgot, de ha már most ilyen fogadtatás övezi a játékot, akkor bele se merünk gondolni, hogy mi fog szerepelni a felhasználói értékelésekben a megjelenés után.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)