Hirdetés

A hónap vicce: XFX GeForce 9400 GT Fatal1ty Edition

|

Ismét a parasztvakítás tipikus esete: egy belépőszintű kártya, sokat sejtető névvel.

Hirdetés

Igazán elképesztő, hogy a videokártya-gyártók néha mire tudnak vetemedni, hogy eladjanak egy terméket. Ha valaki egy VGA kapcsán azt hallja, hogy napjaink talán legismertebb professzionális játékosának nevével fémjelzik, akkor rögtön arra asszociál, hogy bizonyára valamilyen über-brutál hardverrel van dolga.

xfx-geforce-9400gt-fatal1ty-1.jpg


Azonban aki minimálisan is tisztában van az NVIDIA jelenlegi kínálatával, az tudja, hogy a 9400-es széria az abszolút belépőszintet jelenti: elsősorban azoknak lett kitalálva, akiknek nem elég az alaplapra integrált videochip, mert mondjuk HD felbontású videókat szeretne nézni, azonban nincs szüksége komoly 3D-s teljesítményre.

A hírforrás címét elolvasva először nem tudtam, hogy rosszul látok-e. Miután letöröltem az agresszív gondolkodás miatt a homlokomra került izzadságot, nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek. Lássuk csak, történt-e valami olyan alapvetően lehetetlen, ami miatt ez a kártya megérdemli ezt a nevet!

Nos, a hardver külső megjelenése kissé megmosolyogtató, a bátyám régi gépében szolgáló, butított Radeon 9200-es VGA szerintem nagyobb volt. A hűtő az XFX Fatal1ty szériás kártyáira jellemző matricát kapott, semmi extra. Annyi biztos, hogy maximum egy Mac Mini házába nem férne bele. Mivel nagy fogyasztása nincs, így külső tápcsatlakozó sem került a fekete NYÁK-ra.

xfx-geforce-9400gt-fatal1ty-2.jpg
 

Belbecs tekintetében is teljesen megegyezik az NVIDIA által ajánlott specifikációval: a grafikus processzor 550 megahertzes órajelen fut, memóriából 512 megabájtot kapott, amely DDR-2 szabványú, 800 megahertzen működik. A memóriabusz sávszélessége 128 bit. 16 darab stream proceszorral szerelték fel, támogatja a DirectX 10 szabványt.

A hátsó részén három aljzat kapott helyet:egy D-SUB, egy DVI és egy TV-kimenet. A kártya még hivatalosan nem lett bejelentve, így a megjelenésének az időpontjáról és az áráról nem tudni semmit.

Az utóbbi lesz igazán érdekes, hisz az ugyanilyen specifikációkkal rendelkező 9400 GT-k ára olyan 11 ezer forintnál kezdődik. 4-5 ezer forinttal drágábban már kapni Radeon 4650-es kártyát is, amely jelentősen gyorsabb ennél, tehát az XFX nem árazhatja felül a terméket -már amennyiben nem akarja feltétlenül megutáltatni magát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)