Hirdetés

A japán földrengés első hatásai a videó-játék iparra

|

A pénteken történt borzalmas tragédia minden bizonnyal az egész világra hatással lesz, de az tuti, hogy Japán nehezen heveri majd ki.

Hirdetés

A rettenetes tragédiában apró "öröm", hogy a pusztító földrengés és cunami a világ egyik legjobban felkészült országára csapott le, így jóval kevesebb az áldozat, mint amennyi egy kevésbé felkészült régióban lett volna - azonban olyan erővel zajlottak az események, amire lehetetlen jól felkészülni...

Japán a világ egyik vezető videó-játék hatalma is, így az események ezt az iparágat is azonnal befolyásolták.

A Square-Enix és a Konami bejelentették, hogy energiatakarékossági okokból leállították a Final Fantasy XI, XIV és Metal Gear Online szervereit. Rengeteg reklám/promóciós esemény elmaradt, például a Yakuza of the End, BlazBlue Continuum Shift II, Dead or Alive Dimensions és a Monster Hunter Festa. 

A Sony elhalasztotta a Motorstorm Apocalypse megjelenését határozatlan ideig - szomorú tény, hogy egyszer már halasztották a játékot az új-zélandi földrengés miatt. A Sony leállította információs és szervízcentereit is. A PlayStation Network online marad, de a Sony bejelentése szerint "lehetnek majd a kapcsolódással problémák". Sok PSN tartalom és frissítés minden bizonnyal csúszni/késni fog.

Jótékonyság

A videó-játék üzlet egyéb cégei közül többen máris megmozdultak, hogy segítsék Japánt. Elsőként a Zynga reagált, akik összeálltak a Save the Children alapítvánnyal - a Zynga játékok mikro-tranzakcióinak profitja - például ha valaki édeskrumplit vesz a Cityvilleben, Kobe tehenet a Frontiervillben vagy tormát/retket a Farmvilleben az támogatja ezt az erőfeszítést.

A Sports Interactive is azonnal beszállt - a Football Manager Handheld (iOS) minden bevételét felajánlotta péntektől kezdve egy telejs héten keresztül egy japán katasztrófaelhárító alapnak.

Minden bizonnyal a következő napok újabb korlátozásokat és újabb gyüjtéseket hoznak majd - ez utóbbiakat valószínüleg idehaza is. Kérünk mindenkit, hogy aki tud és szeretne, feltétlenül támogassa a tragédia túlélőit.

Aki pedig anyagiakkal nem képes támogatni legalább annyit tegyen meg, hogy egy kicsit gondol japán gamer társaira és minden japánra, akit a szerencsétlenség érintett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)