Hirdetés

A játékok földrengés utáni nyugtató hatása.

|

Bár hivatalos tanulmány nem készült az esetről, de nemrég Chilében a játékok igen érdekes használati formájára került sor...

Hirdetés

Még a hollywoodi filmrendezők is tudják, hogy az élet néha jobb forgatókönyveket ír, mint a legcsavarosabb agyú forgatókönyvírók...

Chilében nemrégiben pusztító földrengés tombolt - egy Santiago de Chilében (mintegy 300 kilométerre az epicentrumtól) található lakást is megrázott a rengés, a porcelánok csak úgy potyogtak a szekrényekről cserepekkel borítva be a nappalit. Szegény Karen, egy gamer hölgy, aki ebben a lakásban lakik igencsak megijedt, hiszen az összetörő üvegek hangja még külön ijesztő volt a rengés mellett.

Azonban egy söröskorsó túlélte az esetet - s ez a söröskorsó egy World of Warcraft gyüjtői kiadású korsó volt, a Blood of the Horde. Karen elgondolkodott azon, ha egy kerámia-korsó túlélhette az esetet, akkor a családja, és barátai, akik délebbre laknak szintén jól lehetnek.

A söröskorsó gyártójának küldött köszönő levelében Karen azt írta: "Csak a tetejet sérült meg picit, de egyébként nagyon jól bírta. Tudom, hogy ez hülyeség, de számomra ez oylan volt, mint egy megnyugtató levegővétel - elkezdtünk tréfálkozni róla és a söröskorsó segített, hogy megnyugodjunk azokban a nehéz pillanatokban. A korsó reményt adott nekem, hogy a családom, akik az epicentrumban élnek talán túlélhetik a rettenetes földrengést, ha egy kerámiakorsó túlélte. Aznap nem tudtam aludni - de másnap megjöttek a hírek és a családom jól van!"

Ez már önmagában is érdekes sztori lenne, de kiderült, hogy Karen ennél jóval többet tett - a barátaival pont Guitar Hero: Metallicát játszottak, amikor bekövetkezett a földrengés - de Karen egész hétvégén FIFA 10 és Left 4 Dead  partykat rendezett, hogy a barátok, ismerősök ne gondoljanak folyton a földrengésre - legalább néhány óráig megnyugodjanak, vagy elterelődjenek a gondolataik...

A tanulságokat mindenki vonja le maga...

 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)