Hirdetés

A játékosokat is bevonja a World of Warcraft krízismenedzsmentjébe a Blizzard

|

Egy új testület közvetíti majd a közösség igényeit, melynek tagjait a felhasználók közül toborozzák.

Hirdetés

Nemcsak a zaklatási botrányba keveredett Activision Blizzardra, de a World of Warcraftra is cudar idők járnak. A 2004-ben megjelent MMORPG az utóbbi években folyamatosan veszíti a játékosait, melynek egyik legnagyobb nyertese a több népszerű WoW-streamert is elcsábító Final Fantasy XIV lett.

Habár a minap megjelent 9.1.5-ös javítás számos biztató változtatást hozott, nagy kérdés, hogy sikerül-e megállítani a játék hanyatlását. A Blizzard mindenesetre tovább keresi a kiutat a hullámvölgyből, ezért nemrég egy újabb csodafegyvert jelentett be a stúdió.

Hirdetés

Ez pedig nem más, mint a Wow Community Council, vagyis a WoW Közösségi Tanács, ami egy különleges közvetítési csatorna lesz a játékosok és a fejlesztők között. A testületbe változatos hátterű és játékstílusú felhasználók  kerülhetnek be egy jelentkezési lap kitöltésével, a szelekciót pedig maga a Blizzard végzi.

A kiválasztott játékosok közvetlen kapcsolatban állnak majd a stúdió munkatársaival. Az érintkezés elsődleges fóruma egy nyilvános felület lesz, amit bárki láthat, de csak a fejlesztők és a tanács tagjai posztolhatnak rajta, emellett pedig privát chatekben is zajlik majd a kommunikáció. A Blizzard ígérete szerint egy év múltán ismét megnyitják a jelentkezési lehetőséget, hogy új tagokkal töltsék fel a tanácsot.

"A program egyik legfontosabb célja, hogy ösztönözze a párbeszédet a különféle stílusú játékosokkal. Ennek biztosítására a jelentkezési folyamat része lesz az érdeklődési terület és a jártasságok körének megosztása."

- áll a Blizzard közleményében. A megoldás hasonló az EVE Online Council of Stellar Management nevű testületéhez, ám fontos különbség, hogy ott maga a közösség jelöli ki a tanácstagokat, így egy fokkal demokratikusabb a folyamat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)