Hirdetés

A jövőben MI segítségével is játszhatjuk majd a Minecraftot?

|

A Microsoft teszteli a mesterséges intelligencia bevonásának lehetőségét.

Hirdetés

A Minecraft népszerűsége megingathatatlan, a Mojang pedig igyekszik más műfajokra is átültetni ezt a bevált formulát, ennek köszönhetően jelenhetett meg a Minecraft Dungeons és valósulhatott meg az április 18-án megjelenő Minecraft Legends. A készítők azonban folyamatosan dolgoznak a frissítéseken és újdonságokon, miért pont egy olyan megoldás maradna ki, ami MI-t használ?

A ChatGPT most nagyon pörög, az Nvidia fejese szerint az OpenAI chatbotja akkora jelentőségű, mint az első iPhone volt, ebből a jelenségből pedig nem akar kimaradni a Microsoft sem. Az MI-vel felturbózott keresőmotor, az új generációs Bing már megmutatta, hogy mit tud és megváltoztatja azt, ahogy évtizedek óta keresünk az interneten, de a redmondi vállalat itt nem áll meg.

Hirdetés

A Semafor jelentése alapján a Microsoft állítólag elkészítette a Minecraft mesterséges intelligenciával vezérelt változatának demóját, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a játék közvetlen irányítása helyett megmondják az MI-nek, mit építsen, mit csináljon. Úgy tudni, hogy a demó élvolnalbeli technológiát használ, bár nem a Prometheust, vagyis azt, amelyet a feltuningolt Bing esetében használtak és amelyet az OpenAI-jal közösen fejlesztettek. 

A jelentés megjegyzi, hogy a természetes nyelvi parancsok alkalmazása a Minecraftra meglehetősen nehéz feladat, különösen azért, mert nagyon sokféleképpen lehet megépíteni egy adott tárgyat. Egy mesterséges intelligencia nem biztos, hogy pontosan ugyanúgy épít meg egy autót, mint egy ember, vagy olyan módszereket is alkalmazhat, amelyekre korábban senki sem gondolt.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A Semaforral beszélő források azonban felhívták rá a figyelmet, hogy a Microsoft nem tervezi a közeljövőben bevezetni ezt a funkciót a játék publikus verziójában, így ha nem vagy túl jó az építkezésben, ne számíts arra, hogy már a jövőhéten felhúzhatod a Halálcsillag kockásított mását anélkül, hogy akár a kisujjadat is meg kellene mozdítanod. Ötletnek viszont nagyon érdekes. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)