Hirdetés

"A kalózkodást nem lehet megállítani"

|

A Madfinger Games körül nagy volt a felhajtás az elmúlt hetekben, ugyanis érdekes módszerrel szeretnének küzdeni a kalózkodás ellen.

Hirdetés

Elszomorító, hogy a mobilos platformokon, ahol a prémium játékok is legfeljebb 2000 forintba kerülnek, a kalózkodás ugyanúgy él és virul, mint PC-n.

A teljes mértékben nyílt Androidon ezt egyszerűbb megoldani, semmilyen módosítás nem szükséges, hogy az internetről illegálisan beszerzett szoftverek futhassanak az okostelefonokon és táblagépeken. iOS-en valamivel nehezebb a helyzet, ugyanis az Apple készülékeit először jailbreakeléssel kell "szabaddá tenni", csak ezt és pár egyéb módosítást követően telepíthetőek a feltört alkalmazások. A Shadowgun és Dead Trigger játékokat jegyző Madfinger Games úgy döntött, hogy utóbbi játékát mindkét említett platformon ingyenessé teszi ahelyett, hogy a kalózoknak adná meg ezt a lehetőséget. A stúdió fejese, Mark Rabas érdekes dolgokat nyilatkozott a Gamezebonak adott interjújában:

"A játékokat mindig is lopni fogják, ez ellen nem igazán van mit tenni. Nem hiszem, hogy a kalózkodás megállítható."

"Képzeljük el, hogy a kalózkodás aránya 9:1, és tíz játékos játszik a játékoddal. Ez elég lenne, hogy legalább egy kalóz játékost sikerüljön meggyőzni arról, hogy megvegye, így máris megduplázódna a kereseted."

"Nem az az elsődleges célunk, hogy rengeteg pénzt keressünk, nem akarunk mi lenni a második Disney vagy eladni a céget többmillió dollárért. Emellett nem kell elégedetté tenni a befektetőket minden pénzügyi negyedévben jobbnál jobb profittal. Mi egyszerűen csak szeretünk játékokat csinálni."

"A hardvereket készítő cégektől van szükségünk biztonságra. Az ő hardvereik az általunk készített tartalmak miatt kelendőek, így nekik meg kellene védeniük a játékainkat attól, hogy bárki ellophassa."

A Dead Trigger eredeti ára 0.79 euró volt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)