Hirdetés

A kipofozott XIII Remake már nem is tűnik olyan szörnyűnek

|

A Microids egy másik csapat kezébe adta a remake remake-elését, a Tower Five pedig megmutatta, hogy mire jutott.

Hirdetés

Sokan a mai napig szeretik a képregény alapján készült, 2003-as lopakodós akció-FPS-t, a XIII-t, így nem volt meglepő, hogy a Microids igyekezett elégedetté tenni a rajongókat és bevonzani újakat azzal, hogy felújíttatja az eredeti játékot. Sajnos a remake többször is csúszott, és amikor megjelent, abban sem volt sok köszönet: optimalizálatlan volt, hemzsegett a hibáktól és a grafikai stílus is sokaknál kiverte a biztosítékot, amely valahol az eredeti cel-shaded ábrázolásmód és a realisztikus megközelítés között helyezkedett el.

A végeredményért a kiadó és a PlayMagic is bocsánatot kért, előbbi pedig megfogadta, hogy javítani fog a helyzeten, ám azt már egy másik stúdió hozta tető alá. A kármentési munkálatokat a Lornsword: Winter Chronicle mögött álló Tower Five csapatra bízták, amely a már megjelent változatok ráncba szedését, valamint a switches port elkészítését vállalta.

Hirdetés

A cég pedig teljesítette is a rá bízott feladatot, ugyanis megjelent a remake remake-je, amit a meglévő tulajok egy ingyenes frissítésként kapnak meg. Az újrakiadás leglátványosabb változtatása, hogy olyan, mintha az eredeti játék cel-shaded grafikájának HD változata lenne, és az online multit is kikalapálták, de a Tower Five fejlesztői ezeken kívül is igyekeztek mindenben megfelelni a játékosok elvárásainak. Egyelőre csak a switches trailer került fel, be kell érnünk azzal: 

A másodszor is megújult XIII PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre érhető el. Bár a játék összesítésben rendkívül negatív értékelésen áll a Steamen a korábbi elbaltázott változat miatt, a legutóbbi vélemények már pozitívak voltak, szóval talán sikerült menteni a menthetőt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)