Hirdetés

A király beszéde készítőjétől - A nyomorultak kritika

|

December 27-én, az ünnepi szezon kellős közepén megkapjuk az év legnyomasztóbb filmjét… Ennél jobban akarva, akaratlanul sem időzíthették volna az egészet. A stúdiónak tehát egy hatalmas fejbekólintás jár. És mi jár az alkotóknak? Nos... Dicshimnusz!

Hirdetés

Igen, bizony, dicshimnusz, A nyomorultak ugyanis minden kétséget kizáróan az év egyik legjobb filmje. Rendkívül nyomasztó film, bár ez egyáltalán nem meglepő azok számára, akik ismerik az eredeti Victor Hugo regényt, vagy akár csak a film alapjául szolgáló színpadi musicalt. Ezek után az állítások után egy javaslattal kezdem a kritikát. Egyelőre jegeljék a filmet. Nem érdemes a kellemes ünnepi időszakban megnézni, A nyomorultak ugyanis nem kellemes, de kétségkívül szenzációs élmény. Így én azt javaslom, január 1-ig kerüljék a mozikat, az ünnepi rohanás végeztével azonban rögtön irány a mozi, és tessék megnézni 2012 egyik legkiválóbb filmjét, de felkészülten tessék érkezni a moziba, A nyomorultak ugyanis egy nehezen emészthető remekmű. De ami a legfontosabb az egészből, az az, hogy egy remekmű!

Kezdjük rögtön Tom Hooperrel. Azt hiszem, nem kell mondanom, hogy nagyon ért a szakmához. Ezt bebizonyította már akkor, amikor A király beszédével bombaként robbant a köztudatba. A film rendezése majdhogynem hibátlan. Párizs káprázatosan fest, a képek gyönyörűek, a helyszínek, a díszletek fantasztikusak, csakúgy mint a jelmezek, minden apróság remekül teremti elő a 19. századi hangulatot.

A kritikát a CineStar honlapján olvashatod tovább.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)