Hirdetés

Fejlemények a kirúgott gamespotos újságíró ügyében

|

Hivatalos magyarázat nincs, újabb fejlemények viszont már vannak...

Hirdetés

Az Internet szinte forrong Jeff Gertsmann ex-gamespotos szerkesztő ügyének kapcsán és nem is egy, hanem több konkrét eseményről írhatunk ezzel kapcsolatban. Akkor most kicsit rendhagyóan, felsorolásszerűen folytatnám…

- A GameSpot letiltotta az összes user review-t (felhasználói kritikát) ugyanis a felháborodott olvasók szolidaritásból - szinte „tüntetve” – ontották az 1/10-es értékeléseket, így a játék egész 2.6/10-re esett vissza, amíg végül le nem állította a CNET ezt a funkciót a játék kritikájánál.

- Destructiod, a játékújságíró berkekben közismert blogger regisztrálta a cashwh0re.com („pénzribanc”) nevű site-ot és a GameSpotot gúnyoló designnal látta el. Azóta ezen hírez.

- Aaron Thomas, a GameSpot egyik ottmaradt szerkesztője elmagyarázta, hogy miért nem beszélnek Gertsmann távozásáról: „Nem arról van szó, hogy a GameSpot bármelyikünkkel elbánhat és ezért hallgatnánk, ez bárkivel megtörténhet, aki dolgozik valahol.”

- Frank Provo a GameSpot egyik ismert külsős cikkírója: „A CNET iránti tiszteletem drasztikusan visszaesett és a GameSpotnak való cikkírás ezentúl kínszenvedés lesz.”

- A GameSpot előfizetők tömegesen mondják le az előfizetéseiket, és azt tervezik, hogy bojkottálják a site-ot és a hirdetőket.

- Azt pletykálják, hogy felkérték a GameSpot fórum moderátorokat, hogy töröljék az összes üggyel kapcsolatos hozzászólást, de ez nehéz is lett volna, ugyanis nem kevesebb, mint 11110 hozzászólás történt azóta az ügyben. Állítólag ezeket nem törlik, hanem két külön topic-ba gyűjtik össze, hogy „ne legyen kavarodás”.

Egy dolog biztos: ezt az ügyet nem felejtik el egyhamar az olvasók… (A képen a Penny Arcade karikatúrját láthatjátok.)

20071129_k.jpg

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)