Hirdetés

A Kreml cirill doméneket akar

|

Oroszország attól tart, hogy az orosz nyelv veszít jelentőségéből a volt szovjet köztársaságok helyi nyelvével és az angollal szemben.

Hirdetés

Dmitrij Medvegyev, Oroszország elnöke szorgalmazná a cirillbetűs domének bevezetését és használatát. Az ötlet annak a programnak a részeként merült fel, amelynek során igyekeznek az oroszt, mint globális nyelvet népszerűsíteni. Az orosz jelenleg a hatodik a legtöbb ember által beszélt nyelvek sorában a mandarin kínai, az angol, a hindi/urdu, az arab és a spanyol után. Medvegyev szerint világszerte 300 millió ember kísér figyelemmel valamilyen orosz nyelvű médiát, ezért a cirill doménnevek alapvetően szükségesek lennének a nyelv fontosságának növeléséhez, "melyet elnökként kulcsfontosságú feladatának tart".

 

Medvegyev, "az internethez értő ember" >>> 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)