Hirdetés

A legjobb idei játékok, amikkel valószínűleg nem játszottál

|

Rengeteg kiváló alkotás jelent meg az idén, viszont nagyon sok olyan akad ezek között, amelyekről sokan talán nem is hallottatok, úgyhogy itt az ideje, hogy ezek a játékok kapjanak egy második esélyt.

Hirdetés

Még a szokásoshoz képest is elképesztően nagy mennyiségű AAA játék jelent meg az idén, arról már nem is beszélve, hogy különösen sok volt ezek között az olyan, amelyre valóban érdemes lesz a jövőben is emlékezni. Viszont sajnos még a jó reklám ellenére is előfordulhat, hogy egy igazán kiváló (vagy tökéletlen, de ígéretes) darab elvész a nagyobb konkurensek forgatagában, azokról a gyöngyszemekről már nem is beszélve, amiket nem támogat meg a milliós marketinggépezet. Nézzünk meg néhány alkotást, ami mindenképpen több figyelmet érdemel, mint amennyit kapott.

Hirdetés

Prey

Nagyon bánjuk, hogy az eredeti Prey folytatás végül sosem készült el, de szerencsére a sorozat szellemi utódja is mindenképpen említésre érdemes horror-FPS lett: a Talos I űrbázis egy vérfagyasztó és kiszámíthatatlan hely, ahol minden eszközt be kell vetnünk a túléléshez. A játék a sok marketing ellenére nem produkált igazán meggyőző számokat, ami furcsa, hiszen tényleg egy érdekes darabról van szó.

NieR Automata

Abban majdnem biztosak vagyunk, hogy hallottatok erről a játékról, viszont abban is, hogy a legtöbbeteknek teljesen kimaradt, ami bizony nagy kár. A sorozatot megalkotó Yoko Taro egy elég fura figura, játéka pedig ennek megfelelően szokatlanul formabontó és fantáziadús ötletekkel van tele, amit tökéletesen kiegészít a lenyűgöző látvány és a kiváló soundtrack.

Observer

Több sztoriközpontú játék is került a listára, viszont az Observer valószínűleg az egyik legszokatlanabb az összes közül. A lengyel Bloober Team ízig-vérig cyberpunk horrorjátékában egy nyomozót irányítunk, aki egy különös, Dream Eater nevű eszközzel képes belelátni mások elméjébe és megismerni a félelmeiket. Az Observer egy iszonyatosan szürreális játék, ha szeretitek a szokatlan és bizarr dolgokat, akkor mindenképpen csapjatok le rá.

Gravity Rush 2

A gravitációt variáló akciójáték első része anno még a szebb napokat is látott PlayStation Vita egyik legjobb címe volt, de már akkor is belátható volt, hogy ez nem a nagyközönségnek készült. Meglepő módon mégis belevágtak a folytatásba és míg a Gravity Rush 2 remekül sikerült, a megjelenés elkerülte a legtöbb ember figyelmét.

Never Stop Sneakin

Habár ez egy viszonylag friss megjelenés, mindenképpen érdemes megemlíteni, mert a Dust: An Elysian Tail alkotójának legújabb Switch-exkluzív játéka egy rendkívül jópofa darab, ami valószínűleg nem fog hatalmas marketing hátszelet kapni. A Never Stop Sneakin egy nagyon minimalista lopakodós játék, ami hihetetlen érzékkel parodizálja a Metal Gear Solid-sorozat abszurditását.

Everything

A Spore óta a legtöbben érthető módon szkeptikusak a nagyszabású szimulációs játékokkal szemben, de az Everything még ezek között is különleges és említésre méltó darab. Az Everything lényege, hogy bármit kontrollálhatunk a játék világában: elektronok, atomok, élőlények, tárgyak, földtömegek, bolygók vagy akár galaxisok fölött vehetjük át az irányítást. Értelemszerűen ez a játék nem is annyira a kihívásról szól, hanem inkább arról, hogy elgondolkodtassa a játékost, ebben pedig mindenképp sikeres.

Absolver

Már anno a tesztünkben is elismertük, hogy az Absolver nem a mainstream közönségnek készült, viszont akik szeretik az összetettebb, nehezebben tanulható játékoknak, azoknak mindenképpen tennie kell vele egy próbát. A játék messze nem tökéletes, de az érdekes játékmenet és az elegáns látványvilág kárpótolni fogja azokat, akik fogékonyak a kevésbé konvencionális játékokra.

Echo

Az Echo minden bizonnyal az idei év egyik legegyedibb játéka. A volt Hitman fejlesztőkből összeálló Ultra Ultra alkotásában lopakodnunk kell, de nem hétköznapi ellenfelek vesznek minket körbe: saját karakterünk másolataival kell szembenéznünk, akik nem csak hasonlítanak ránk, de folyamatosan eltanulják a játékstílusunkat, így mindent, amivel próbálkozunk, előbb-utóbb ellenünk fognak fordítani.

Golf Story

Nehéz túlmagyarázni ezt a játékot, mert pontosan arról van benne szó, amit a címe is sugall: egy golfozós játék, amelyben nagy hangsúly van a történeten. Az ötlet alapvetően kicsit furának hangzik, de valahogy mégis működik, mert a Golf Story egy rendkívül bájos, érdekes és szórakoztató játék, szóval ha szeretnétek egy nyugisabb, de sztoriban gazdag címet és van nálatok elfekvőben egy Nintendo Switch, akkor mindenképpen tegyetek vele egy próbát.

Rain World

Az Adult Swim csatorna már régóta foglalkozik játékokkal, de eddig általában véve a saját műsoraik alapján készítettek el mindenféle humoros játékokat. Ezzel szemben a Rain World egy igen is komoly és kőkemény játék, amely egy rendkívül kétségbeesett szituációba helyez minket: egy apró, fura állat szerepében kell túlélnünk és megtalálnunk a családunkat egy hatalmas és kegyetlen világban, ahol minden sarkon ragadozók leselkednek ránk.

Rime

A narratívaközpontú játékok mellett a festőibb, kevésbé szószátyár alkotások is nagy löketet kaptak az utóbbi években, amely nagyban köszönhető a Journey és a The Last Guardian zseniális iránymutatásának. A Rime is ezt a vonalat viszi tovább és habár nem tökéletes, a műfaj szerelmeseitől megérdemel egy esélyt.

Hob

Meg se tudnánk számolni, hogy az utóbbi évek indie robbanása hány egyformának tűnő platformert termelt ki, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének közöttük különleges, igényes darabok, a Hob pedig mindenképpen ezek közé tartozik. Szép látványvilág és remek játékmenet jellemzi a Torchlight fejlesztőinek idei alkotását.

Ruiner

Ha szerettétek a Hotline Miami brutális felülnézetes játékmenetét és szívesen ugranátok egy kicsit előre az időben, akkor mindenképpen megérdemel egy próbát a Ruiner, ami nem szintén a Devolvernél jelent meg. A Ruiner a 90-es évek cyberpunk hangulatát idézi fel és társítja kőkemény játékmenettel, arról már nem is beszélve, hogy a soundtrack is remek.

Ez értelemszerűen csak a mi listánk, bizonyára rengeteg játékkal lehetne még bővíteni, szóval ha van olyan remekmű, ami szerintetek méltatlanul kerülte el a közönség figyelmét, akkor mindenképpen osszátok meg velünk a hozzászólásokban!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)