Hirdetés

A Logitech eladta egymilliárdodik egerét

|

Az 1981-ben, a svájci Apples városában, egy családi házban megalapított Logitech eladta egymilliárdodik egerét.

Hirdetés

Bevallom őszintén játékra kizárólag Logitech rágcsálót használók, az MX szériában megjelent 518-as típusjelzésű drágaság máig az egyik legelterjedtebb egér a játékosok körében, és ide sorolhatjuk a professzionális elektronikus sportolókat is. Mindenkinek megvan a maga kedvence és pártfogoltja, a Logitech mellett számos egyéb gyártót találhatunk, akik különféle terepekre készítenek specifikus egereket. Tudtátok, hogy a legelső Logitech input eszköz 1982-ban adta ki magából az első „klikk" hangot? A P4 névre hallgató drágaság visszatekintve meglehetősen érdekes formában került akkoriban kiadásra, de ne feledkezzünk meg Dr. Douglas C. Engelbart „kijelzőrendszerhez használható X-Y pozíciókövetőjéről" sem, mely az „egéréra" megteremtője. Miért foglalkozunk ennyit a Logitech egerekkel? Nos, értékesítettek egymilliárdodik rágcsálójukat. Hivatalos sajtóanyag következik és könnyes visszaemlékezés az oldszkúl időkre. Az alábbi linken megtekinthetitek a Logitech egereket, míg a következő oldalon olyan rágcsálók kaptak helyet, melyek soha nem jelentek meg.

Logitech P4
logitech_p4.jpg
 

A Logitech ma bejelentette, hogy eladta egymilliárdodik számítógépes egerét. Az 1980-as években az egerek fejlesztésében élen járó vállalat az egerekkel kapcsolatos szinte minden egyes innovációban vezető szerepet töltött be, folyamatosan finomítva az emberek és számítógépek között kapcsolatot teremtő eszközeinek felületét. A Gartner elemzővállalat szerint ma már több, mint egymilliárd ember használ számítógépet világszerte, és ez a szám újabb egymilliárddal fog nőni 2014-re. A Logitech ennek megfelelően folytatja a megkezdett hagyományt, és tetszetős újításokkal igyekszik majd a következő egymilliárd egérfelhasználó kedvében járni.

Az 1981-ben, a svájci Apples városában, egy családi házban megalapított Logitech rövid idő alatt megvetette lábát a Szilícium-völgyben is. Első kiskereskedelmi forgalomban kapható egerét 1985-ben mutatta be, és 1996-ra már százmillió eladott példánynál járt. A Logitech egerek eladása hét évvel később már az 500 milliós határon is túl volt. A Logitech ma több, mint 100 országban árul egereket, és naponta átlagosan 376 000, havonta összesen 7,8 millió darabot gyárt.

„A Logitech® P4 egérrel való első, 1982-es kattintás óta a Logitech egerek nélkülözhetetlen szerepet töltöttek be a személyi számítógépek fejlődésében" - mondta Gerald P. Quindlen, a Logitech elnök-vezérigazgatója. „Az elmúlt néhány évtized alatt jelentősen megváltozott az emberek és a számítógépek viszonya. Ami egykor szigorúan csak üzleti felhasználásra való volt, manapság már mindennapi életünk részévé vált. A Logitech folyamatos újítások bevezetésével igyekszik lépést tartani a változó körülményekkel. Nemrégiben előrukkolt például a világ első lézer egerével, egy szupergyors gördítőkerékkel, egy miniatűr vevőegységgel, és mindez csak az elmúlt öt év termése."

Kijelzőrendszerhez használható X-Y pozíciókövető (1964., Engelbart)

engelbart.jpg
 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)