Hirdetés

A Mickey egeres horrorjáték fejlesztőinek nem tetszett, hogy sokan neonácinak hitték őket

|

A Nightmare Forge Games olyan kritikákat kapott az Infestation 88 kapcsán, amilyenekre tényleg nem számított.

Hirdetés

Hasonlóan a Micimackó: Vér és méz esetéhez, a Nightmare Forge Games pillanatokkal Mickey egér közkinccsé válását követően bejelentett egy kooperatív túlélőhorrort, főszerepben a vérgőzös figurával. Egy pillanatig most felejtsük is el a főszereplő kilétét, mert a kényes szituáció nem miatta állt elő.

A játék eredeti címe Infestation 88 volt, viszont a 88-as szám egy közismert jelzés, amit neonáci szervezetek előszeretettel használnak. A fejlesztők hirtelen nagyon kényes kérdésekkel néztek szembe.Az Inverse újságírói is azok közé tartoztak, akik mikrofont toltak a Nightmare Forge Games arcába, és feltették nekik a kérdést, hogy neonácik vannak-e a csapat tagjai között.

Hirdetés

A válasz persze az volt, hogy "nincsenek", és a fejlesztők egy közleménnyel gyorsan reagáltak az összekapcsolásra:

"Amikor bejelentettük a játékunkat, akkor nem voltunk tisztában a 88-as szám jelentésével. A játékunk a '80-as években zajlik, és 1988-at azért választottuk, mert egy szimmetrikus szám volt, amivel a művészeink könnyen tudtak dolgozni. A 88 csak ennyit jelentett, és semmi mást."

A visszajelzésekre reagálva a Nightmare Forge Games át is írta a projekt címét. Az Infestation 88-et már Infestation: Origins címmel fogjuk megtalálni mindenhol.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)