Hirdetés

[Frissítve] A Microsoft 2,5 milliárd dollárért vette meg a Minecraft fejlesztőjét

|

Két és fél milliárd dollárt fizetett a Microsoft a Mojangért. Mostantól övék minden idők egyik legsikeresebb játékának stúdiója.

Hirdetés

Frissítés: A Mojang hivatalos oldalára közben szintén felkerült egy poszt, amiben a cég a felvásárlás okairól és következményeiről ír a rajongóknak. Kiderült, hogy Marcus "Notch" Persson és a több társalapító nem folytatja tovább a munkát a Microsoft égisze alatt. 

"Ahogy azt mind tudjátok, Notch a Minecraft kitalálója és a többségi tulajdonosa a Mojangnak. Úgy döntött, hogy nem szeretné vállalni azt a felelősséget, ami egy ilyen globális jelentőséggel bíró céggel járna" - olvasható az oldalon.

Az is ennek tudható be, hogy eladta a céget. "Az utóbbi években [Notch] több kisebb projekten is dolgozott, de a Minecrafttal járó teher egyszerűen túl sok volt számára. Az egyetlen megoldás az volt, hogy eladja a Mojangot. De nincs miért aggódni, továbbra is menő dolgokat fog csinálni" - írják az oldalon.

Eredetileg írtuk:

Már korábban is hallottunk pletykákat azzal kapcsolatban, hogy a Microsoft érdeklődik a Minecraft fejlesztőstúdiója után, de egészen eddig nem tudtuk biztosan, hogy igaz-e a pletyka.

Később még arról is pletykáltak, hogy az üzletet maga Notch kezdeményezte, ami azért már önmagában is elég meglepő. Ha emlékeztek, ő volt az, aki annyira "irtózik" a Facebooktól, hogy még a Minecraft VR verzióját sem akarta megcsinálni a felvásárlás után. 

De a hír igaz. A Microsoft két és fél milliárd dollárért megvette a Mojangot. A cég egy sajtóközleményben tudatta a hírt a világgal, amiben azt is leírták, hogy annak ellenére, hogy a Mojang mostantól egy Microsoft-stúdió lett, továbbra is támogatják a játék PlayStationös és Androidos változatait. Belegondolni is rossz, hogy mekkora botrány lett volna, ha nem így tesznek.

"A Minecraft  minden idők egyik legnépszerűbb franchise-ja. Pontosan úgy szeretnénk gondoskodni a játékról és a közösségről, ahogy azt megérdemlik és gondoskodunk róla, hogy a jövőben mindkettő tovább nőhessen" - mondta Phil Spencer, az Xbox divízió feje.

"A Minecraft több, mint egy szimpla játék, ez egy nyitott világ, amit a lelkes közösség hajt előre és ami tele van lehetőséggel számukra és a Microsoft számára is" - tette hozzá Satya Nadella, a cég ügyvezetője.

A felvásárlással kapcsolatban Carl Manneh, a Mojang ügyvezetője is megszólalt. Ő nagyon hálás a Minecraft közösségének, mert szerinte "ők csináltak valami olyasmit a játékból, ami aztán minden képzeletüket meghaladta". "Ezt a felvásárlás egy újabb fejezet a Minecraft elképesztő történetében" - fejezte be Manneh.

Az, hogy ez Notch számára mit jelent majd, azt egyelőre nem tudjuk. Volt róla szó, hogy ha a Microsoft végül felvásárolja a céget, akkor ő kiszáll belőle.

Ti mit gondoltok?  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)