Hirdetés

A Microsoft a legújabb ígéretével megpöckölte a Sony orrát

|

Az Xbox Games Showcase egy dologban mindenképpen ráver a PlayStation Showcase-re.

Hirdetés

Noha voltak jó pillanatai (mint a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater vagy a Marvel's Spider-Man 2 gameplay), azonban sok olyan visszajelzés érkezett a játékosoktól, hogy a megszokotthoz képest erőtlen volt a Sony legutóbbi nagy műsora, a PlayStation Showcase, mint ha csak - az általa folyamatosan támadott - Activision Blizzard felvásárlásának végeredményére várna a vállalat és arra spórolt a puskaporral (nem véletlen, hogy azt pletykálják, lehet még egy eseményük hamarosan). 

Nemsokára a rivális, a Microsoft is megtartja a maga showját az Xbox Games Showcase képében, és a redmondiak nem csupán tartalmakkal készülnek a streamre, a marketinggépezet is pörög. A PlayStation Showcase befejezésekor már történt egy pici trollkodás a zöldek részéről a közösségi médiában, most pedig folytatódik a verbális adok-kapok a következő szintre lépve. 

Hirdetés

Ezúttal a Microsoft marketingért felelős vezetője, Aaron Greenberg igyekezett röviden tisztázni Twitteren a rajongók kérdéseire válaszolgatva, hogy mire számíthatunk a közelgő Xbox Games Showcase-en és a Starfield Directen, valamint azt is, hogy mire nem. Greenberg szerint a két esemény együtt nagyjából két órát ölel majd fel, pörögni fognak egymás után a játékok (és persze a Starfield), és nem lesznek filmes vagy tévésorozatos trailerek. Greenberg azt is kikötötte, hogy nem lesznek CGI-előzetesek a belsős fejlesztéseknél: minden videó vagy játékbeli felvétel, vagy a játék motorjával készült felvétel, vagy játékbeli felvétel némi cinematic jelenettel. A trailereik fel lesznek címkézve, így egyértelmű lesz, hogy mit látunk. Abba a hiába azonban nem estek, mint a legutóbbi műsornál, szóval nem ígérik, hogy minden megmutatott játék meg fog jelenni egy éven belül. 

A PlayStation Showcase-en több CGI-trailer is bemutatásra került és helyet szorítottak a Gran Turismo film kedvcsinálójának is, szóval nem véletlen, hogy ezt megérdeklődték az Xbox-rajongók Greenbergtől, amiképpen az sem, hogy az érintett reagált. A kérdés már csak az, hogy a kudarcot valló Redfall után sikerül-e a Microsoftnak villantania: olyan címekkel, mint a Starfield, az új Forza Motorsport, a Hellblade 2, az Avowed, az Everwild és a Fable reboot van rá lehetőség. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)