Hirdetés

A Microsoft bannolja azokat a Forza játékosokat, akik konföderációs zászlót festenek autójukra

|

Hasonló sorsra jut egyébként a Forza játékokban a szvasztika, és az összes többi gyűlöletkeltésre alkalmas szimbólum.

Hirdetés

Pár napja a hivatalos Forza Support Twitter-oldalon jelentette be a Microsoft, illetve a Turn 10, hogy mostantól fogva bannolják azokat, akik konföderációs zászlóval díszítik kocsijuk a Forza Horizon és Forza Motorsport játékokban. A szigorítás minden olyan jelképre vonatkozik, ami alkalmas lehet gyűlöletkeltésre. 

Hirdetés

Az 1969-es Dodge Charger gyakorlatilag szinte minden Forza játékban benne van, és mivel a felhasználók is készíthetnek az autóknak egyedi festéseket, nem igazán kell sokat várni arra, hogy elkészüljenek a General Lee skinek - ez a narancssárga, tetején konföderációs zászlóval díszített kocsi ugyebár a Hazárd megye lordjai (The Dukes of Hazzard) tévésorozatban vált ismertté. Az 1979 és '85 között futó sorozatban még simán megjelenhetett az Amerikai Konföderációs Államok lobogója, de ez 2020-ban már nem ennyire egyszerű. 

A Microsoft pedig zéró toleranciát hirdetett, ha bárkinek meglátják a játékbéli autóján a konföderációs zászlót (vagy egyéb tiltott szimbólumot), akkor nem teketóriáznak, azonnal hatállyal bannolják az illetőt. A tiltott kategóriába esik az összes náci jelkép, valamint a felkelő Napot ábrázoló japán zászló - utóbbi a dél-koreaiakat emlékezteti a japán elnyomásra, ezért is kezdeményezték, hogy ezt a zászlót tiltsák ki az Olimpiáról. A bannolás nem automatikusan történik, a skinek készítőit egyenként jelenteni kell.

Nem gondolom, hogy mi innen Magyarországról pontosan meg tudnánk ítélni a konföderációs zászló használatának súlyát (egyes amerikaiak szerint ez nem a gyűlölködés szimbóluma, hanem történelmi örökség, mások viszont úgy gondolják, hogy gyakorlatilag egy ligában játszik a horogkereszttel), de kár is ezen morfondírozni, mivel nem tehetünk semmit a Microsoft döntése ellen. Ha esetleg lapul a garázsotokban egy Hazárd megye lordjai festésű Dodge Charger, akkor viszont amint lehet, mázoljátok át, kár lenne ezért bekapni egy bant.

Egyébként immár az eredeti General Lee autón sincs ott a konföderációs zászló: a járgányt egy profi golfos, Bubba Watson vásárolta meg, és 2015-ben eltávolíttatta a tetejéről a festést.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)