Hirdetés

A Microsoft szerint orosz kémek próbálnak beszivárogni gaming közösségekbe

|

A Microsoft egyik vezérigazgatója azt állítja, hogy az orosz hírszerzés különféle gaming csoportokat próbál arra használni, hogy bizonyos információkat elterjesszen.

Hirdetés

A tavalyi év során nyílt fegyveres konfliktussá fajult orosz-ukrán háború mostanra már gyakorlatilag minden közéleti téma részévé vált, így elkerülhetetlen volt, hogy előbb-utóbb a játékvilágot és érintse valamilyen módon. Pár hónappal ezelőtt az orosz érintettségű Atomic Heart került be a köztudatba, miután Ukrajna azzal vádolta a fejlesztőket, hogy Oroszország titokban adatgyűjtésre használja a játékot, most pedig a Microsoft vádolta meg az országot azzal, hogy gaming közösségeket használnak fel hírszerzési akciókban.

Nemrég a World Economy Summit konferencián szóba kerültek azok a titkos dokumentumok is, amelyek ha minden igaz, a Pentagonból szivárogtak ki egy gaming témájú chatszobán keresztül és az orosz-ukrán háborúra vonatkozó érzékeny információkat is tartalmaztak. Ennek kapcsán letartóztatás is történt, itt olvashattok az esetről részletesebben.

Hirdetés

Erre a témára reagált Brad Smith, a Microsoft egyik vezérigazgatója, aki azt állítja, hogy a cég elemzői bizonyítékokat találtak arra, hogy orosz hírszerzők (egészen pontosan a Wagner-csoport) megpróbáltak gaming közösségekbe beférkőzni azzal a szándékkal, hogy különféle számukra előnyös információ kerüljön reflektorfénybe, legyen tematizált a közbeszéd.

Smith állítása szerint már több kormánnyal is felvették a kapcsolatot ezzel kapcsolatban, de ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy nem emiatt kell most a legjobban aggódnunk, mert ha nem itt, akkor majd máshol próbálják majd manipulálni a közösségeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)