Hirdetés

A minimum és ajánlott gépigény mellett egy harmadik szint is megjelenhet a Steamen

|

Fontos újítás bukkant fel a Portal with RTX aloldalán.

Hirdetés

A játékfejlesztők egy része az elmúlt években ráeszmélt, hogy a "minimum/ajánlott" hardverigény felosztás egy kicsit túlságosan korlátozott az elvárható futtatási körülmények tükrözéséhez. Vannak mostanra, akik teljes táblázatokat tesznek közzé, melyek részletesen elmagyarázzák, hogy milyen konfiguráció mellett milyen framerate-et és részletességet várhatunk el. Sajnos a Steamen nem ez a helyzet.

Egyes fejlesztők a játékok leírásába helyezett képpel részletezik a dolgokat, de a Valve platformja még mindig csak a minimum-ajánlott páros feltüntetésére ad lehetőséget.

Hirdetés

Most valami változni látszik: a Portal with RTX esetében a Valve odabiggyesztett egy "Ultra" szekciót is, ami a játék maximum elérhető részletességéhez javasol egy konfigurációt.

A többi játékuknál egyelőre nincs hasonló rubrika, de nem lennénk meglepődve, ha extra gépigény-szekciókat tennének elérhetővé a jövőben fejlesztőstúdiók számára. Reméljük, hogy ez nem csak egy egyszeri eset, mert többre lenne már szükség két rendszerkövetelménynél.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)