Hirdetés

A modderek megoldották a Star Wars Jedi: Survivor egyik legnagyobb problémáját

|

A Respawn Entertainment újdonsága még egy RTX 4090-nel sem tudta tartani az 50 fps-t, a közösség viszont a saját kezébe vette a dolgot.

Hirdetés

Egymást érik a gyalázatos színvonalú PC-s megjelenések, most éppen az év egyik legjobban várt játéka, a Star Wars Jedi: Survivor érkezett meg kellemetlen szájízt hagyva maga után, de nem csak ezen a platformon vannak vele gondok, konzolon sem hibátlan az élmény

A beszámolók alapján a játék PC-s átirata teljesen alkalmatlan arra, hogy rendesen kihasználja a rendelkezésére álló hardvert, az optimalizálatlanságra pedig remek példa az fps ingadozása. Nem véletlen, hogy a negatív felhasználói értékelések azonnal elárasztották a Steamet, ráadásul időközben egy olyan hiba is felbukkant, amire az egyetlen megoldás a játék újrakezdése.

Hirdetés

A Respawn Entertainment már dolgozik rajta, hogy javítson a helyzetet, de közben a modderek sem unatkoztak: egyikük, PureDark YouTube-ra feltöltött egy videót, amely a játék moddolt változatát mutatja be, amely sokkal stabilabban tartja a képkockaszámot. PureDark egy DLSS Frame Generation modot implementált, amely a videó szerint 45-ről 90-re emelte az fps-t. Nézzétek csak: 

A mod azonban még nem teljes értékű, és jelenleg nem érhető el a nyilvánosság számára. Jelenleg inkább csak egyfajta kísérlet, viszont mindenképpen áttörésként könyvelik el a készítője, és a következő cél az, hogy megpróbálják az FSR2-t DLSS-re cserélni, amitől sokkal jobban is nézne ki a kép, viszont a Denuvo másolásvédelem ezt komolyan megnehezíti. 

Ha a mod ilyen nagy mértékben javítja a játék teljesítményét, feltételezhetjük, hogy a tényleges DLSS 3 támogatás óriási különbséget jelentene, persze elsősorban a kompatibilis videokártyák tulajdonosainak, hiszen a felskálázási technológia csak a 40-es szériával működik. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Star Wars Jedi: Survivor a megjelenése óta kapott már egy patchet, az EA is jelezte Twitteren, hogy a fejlesztők dolgoznak további javításokon. Vajon ők oldják meg előbb vagy a modderek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)