Hirdetés

A Mortal Kombat 1-ben most mégsem lesz cross-play?

|

Egy nagyon fontos funkció fog hiányozni a képletből, legalábbis megjelenéskor.

Hirdetés

A modern verekedős játékok sikeréhez kell két nagyon fontos alapfunkció: rollback netkód, és cross-play meccskereső. Ez a páros nem garantálja, hogy a műfaj adott darabja maradandó csoda lesz, de megadja az esélyt arra, hogy hosszútávon élvezhessék azt kezdők és profik is.

Egy akkora AAA kategóriás produkciónál, mint a Mortal Kombat 1, ennek a két elemnek jelenléte magától értetődő volt. Közepes meglepetésként érte hát a közösséget, hogy a képlet fele hiányozni fog.

Hirdetés

A cross-play meccskereső nem lesz a játékban, legalábbis megjelenéskor. A fejlesztők elmondása szerint számíthatunk majd az érkezésére a jövőben, mivel ők is tudják, hogy mennyire fontos apróság ez. Azt sajnos egyelőre nem tudjuk, hogy mikor fog ez megtörténni, de remélhetőleg még azelőtt, hogy a játékosok ráunnának a bunyóra.

A cross-play egyébként azért ennyire fontos, mert hiába a Mortal Kombat franchise népszerűsége, a verekedős játékok műfaja még mindig a gamingvilág perifériáján van. Ha csak nem akkora durranásról beszélünk, mint a Street Fighter 6, akkor a szerverek hamar kiürülnek, és csak azok a játékosok maradnak, akik félkézzel verik bucira a reményteli kezdőket. A cross-play biztosíthatja, hogy a több platformra szétszórt játékosok egy meccskeresőn belül mindig találhassanak hozzájuk passzoló ellenfelet.

Furcsa is, hogy ez nem volt annyira fontos a NetherRealmnek, hogy a megjelenéskor belepakolja a játékába, de akárhogy is, valamikor majd befut ez is. Maga a Mortal Kombat 1 egyébként szeptember 14-től lesz játszható a nagyobb változatok előrendelőinek. A Standard Edition tulajdonosok szeptember 19-én kezdhetnek harcolni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)