Hirdetés

A németek betiltanák az erőszakos játékokat...

|

Az elburjánzott iskolai lövöldözések miatt a német kormány betiltaná az erőszakos videojátékok forgalmazását Németországban.

Hirdetés

Már eddig is tudtuk, hogy a szászok nem szimpatizálnak az erőszakos videojátékokkal, ellenben igencsak támogatják a videojátékokból filmet csináló henteseket. A legutóbbi, március 11-én történt Winnenden-i lövöldözés miatt a német kormány lépéseket tesz annak érdekében, hogy náluk sem készíteni, sem forgalmazni ne lehessen olyan játékot, amelyben valaki nagyon bibis lesz.

Az új szankciónak szeptember 27-ig, a választások napjáig érvénybe kellene lépnie, hiszen ekkor lehet, hogy más kormány veszi át a mostani helyét. Mielőtt a gonoszabbak jót nevetnének a németek balsorsán, azért az is át kell gondolnunk, hogy ottvan például a német székhelyű Crytek is, akik ugye nem készíthetnének játékot, s így nem játszhatnánk a Crysis 2-vel sem. (Bár esetleges megoldás lehet áttelepíteni a HQ-t egy másik országba...)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)