Hirdetés

A New World orosz játékosai is érezhetik a háború következményeit

|

Az Amazon Games csapata reagált Oroszország inváziójára.

Hirdetés

Nem kizárt, hogy a jövőben egyre több videojáték-ipari szereplő fog úgy dönteni, hogy valamilyen módon szankcionálja Oroszországot a szomszédban kirobbant háború miatt.

A CD Projekt például a jótékonykodás mellett úgy döntött, nem árulja tovább játékait két országban, és a szintén lengyel Bloober Team is hasonló lépést tett. Időközben pedig már meg is érkezett az újabb csapás, ezúttal az Amazon játékfejlesztői részlegének irányából.

Hirdetés

Az Amazon Games alelnöke, Christoph Hartmann elárulta, hogy az orosz-ukrán háborúra reagálva felfüggesztik a New World orosz lokalizációját. Ez jóval kisebb lépésnek tűnhet a fentiekhez képest, ugyanakkor egyértelműen jelzésértékű, hogy Oroszország lakói egy ideig még biztosan nem élvezhetik az anyanyelvükön az MMORPG-t.

Talán nagyobb érvágás az oroszok számára, hogy látszólag a frissen megjelent Gran Turismo 7-et sem tudják megvásárolni digitálisan, az EA teljesen blokkolta a helyi piacot, és még az e-sportok világában fontos szerepet játszó ESL is komoly válaszlépésre szánta el magát.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)