Hirdetés

A Nintendo lovagló-kontrollert szabadalmaztatott

|

Egy dolog kétségtelenül tény: a Nintendo és perifériái (Wiimote, Nunchuk, Wii Balance Board) igencsak sikeresek. Itt az új sikervárományos?

Hirdetés

Mindenki őrizze meg a nyugalmát, a hír igaz, nincs április elseje.

Bejegyeztettek ugyanis egy új szabadalmat, a Nintendo Horseback Riding Saddle-t, azaz a Nintendo Lovaglónyerget. Ez egy felfújható ülés, amelyen a Wiimote számára található egy zseb - a mozgást gyorsulásmérők segítségével észleli. A játékos a nunchuckot fogja a kezébe, mint egy gyeplőt, vagy ahogy a szabadalom leírja:"felemelhető a kéz az egyensúly megőrzéséhez mint a Bronco lovaglásnál - gondolom ezzel a rodeora gondolnak, vagy lasszó, kard esetleg más fegyver használatánál."

Nintendo nyereg
Nintendo nyereg

 

 

 

A párna, amin a játékos ül felfújható - egy klasszikus szeleppel kell lehetővé tenni, hogy fel lehessen fújni a "nyerget". Ez a klasszikus "tüdő-módszerrel" történhet meg, amelyet hasonló eszközök, például ülőlabdák esetében is lehet használni. A felfújhatóság előnye, hogy leeresztve könnyebb az eszközt szállítani és tárolni.

Vegyünk egy példát: a Wii egy ló hátát, helyesebben a ló fejét mutatja, és a háttérben egy ösvényt, mezőt, esetleg csatamezőt vagy bármilyen más környezetet, ahol a virtuális ló haladni tud. A kép annak függvényében változik, mit tesz a felhasználó.

Nintendo lovaglás
Nintendo lovaglás


Természetesen a "nyereg" nemcsak lovakon való ülésre való! A Nintendo szabványának leírása szerint más állatok megülését is lehet az új eszközzel szimulálni. A szabvány felsorol bikákat, tevéket, elefántokat, szamarakat, delfineket, bálnákat és olyan képzeletbeli lényeket, mint a sárkányok, griffek, unikornisok, óriássasok - mindet mint lehetséges hátast, amit irányítani lehet a virtuális nyereggel. Ugyanígy lehet a nyerget használni olyan járművek irányítására, mint sárkányrepülő, vitorlázórepülő, motorbicikli, varázsszőnyeg, jet-ski, földi vagy tengeri felfedező járművek.

Ha bármikor megjelenik majd egy Zelda, amiben lovagolni kell, vagy egy Mario Kart Wii II az üléskontroller támogatásával, akkor Genyo Takedának kell majd az innovatív új eszközért köszönetet mondani, hiszen a Nintendo egyik vezető designerének neve a szabadalomban is ott található.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)