Hirdetés

A Nintendo megdöntötte saját eladási csúcsait.

|

Eddig a legnagyobb számban eladott asztali Nintendo konzol a NES volt. Kézikonzolban pedig a GameBoy vezetett.

Hirdetés

Sokáig úgy is tűnt, hogy a NES 62 milliót majdnem elérő eladásai örök csúcsot jelentenek a Nintendo számára, hiszen sem a SNES, sem a Nintendo64, sem a GameCube nem tudta ez a csúcsot megdönteni.

A Wii most legyőzte a NES eladásait - a Nintendo összesített eladási listái alapján 2009 december 31-ig nem kevesebb, mint 67,45 millió kelt el - s hol van még a vége, hiszen a Wii jelenleg is vezeti az asztali konzolok eladási listáit. A Gameboy (és a Gameboy Color) eladásai 118,69 millión álltak meg, amikor a gyártás befejeződött. A Nintendo DS most ezt a csúcsot múlta felül - összes változatait összeszámolva (DSi, DS LL) 125,13 milliót ért el 2009 decemberéig és itt is - hol van még a vége?

A konzoleladási örökranglistán a Wii előtt még olyan kihívások találhatóak, mint a 102 milliós PlayStation One és a 138 milliónál tartó, de még mindig eladásokat produkáló PlayStation 2 - kézikonzol témában a Nintendo maximum önmagával versenyezhet...

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)