Hirdetés

A nyolc év alattiak több mint fele játszott már videojátékokkal

|

Nem túl meglepő adatok derültek ki egy frissen készített felmérésből.

Hirdetés

Egyre korábban nő fel a mai ifjúság, ez tagadhatatlan, már egész fiatalon alkalmuk nyílik belekóstolni a videojátékok világába. Ennek nem feltétlenül az az oka, hogy a szülők engedékenyebbé váltak és szeretnének gyereküknek megadni mindent, amire a lurkók vágynak, hanem hogy azok, akik jelenleg a szülői generációba tartoznak, maguk is kedvelik a videojátékokat.

Egy frissen készített tanulmány szerint a 0 és 8 év közötti fiatalok 51 százaléka játszott már valamilyen játékkal, míg ez az érték az 5 és 8 év közöttiek esetében 81 százalék. Utóbbiak közül 17% minden nap játszott valamilyen videojátékkal, 36% pedig heti egyszer. A megkérdezettek közül 67% rendelkezik saját konzollal, ebből 24% a marokkonzolok, 29% pedig az oktató jellegű eszközök száma. A számítógépet 29% használja heti néhány alkalommal, a szülők 52%-a pedig engedi gyermekének, hogy okostelefonon vagy tableten játsszon. Akár meg is lepődhetnénk, de nem fogunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)