Hirdetés

A PC-s játékok csak 20%-a kelt el tavaly dobozosan

|

Felemás adatokat adott közzé a PC Gaming Alliance a PC-s játékpiac helyzetéről

Hirdetés

Az olyan cégeket a sorai között tudó PC Gaming Alliance, mint a Microsoft, Intel, AMD, Epic, NVIDIA, GameStop vagy éppenséggel a Dell, tegnap tette közzé a tavalyi évre vonatkozó, a PC-s játékpiac globális helyzetét vizsgáló tanulmányát.

Eszerint bár felemás adatok születtek, összességében 3%-kal került feljebb a globális PC-s játékpiac (a világ minden régiójában vizsgálódtak, számba vették a dobozos és online eladásokat és online hirdetéseket), ami így elérte 13,1 milliárd dollárt! Míg Észak-Amerikában és Európában az új havidíjas játékok hiánya, illetve az ingyenesen játszható játékok valamint a Facebook népszerűségének emelkedése 10-15%-os visszaesést eredményezett, addig Ázsia elképesztő felemelkedésben van, és globálisan ő járult hozzá leginkább a pozitív végeredményhez. A legnagyobb visszaesés a dobozos játékok terén tapasztalták, amelyek mindösszesen a 20%-át adták a teljes bevételnek. A felmérés ugyanakkor kimutatta, hogy Észak-Amerikában és Európában a vásárlók 70%-a már vett játékot online, és 50%-uk már játékbeli virtuális tárgyakat is vásárolt. Nem is vitás, ez a jövő! A teljes jelentést a PCGA oldalán olvashatjátok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)