Hirdetés

A PlayStation 4 lesz a népszerűbb

|

Bár az Xbox One eladásai sem lesznek elhanyagolhatóak, PS4-ből többet fognak venni - állítja egy elemzőcsoport.

Hirdetés

Az elkövetkezendő években a konzolok világában - hacsak valaki ki nem talál valami világmegváltót - a PlayStation 4 és az Xbox One harcát követhetjük figyelemmel, melyből alighanem a Sony next-gen csemetéje jön majd ki győztesen.

A Futuresource Consulting elemzői szerint Xbox One-ból 30 millió példányt adnak majd el 2018-ig, míg PlayStation 4-ből 36 miliót fognak tudni értékesíteni. Ez a mennyiség kevesebb, mint amennyit PS3-ból és Xbox 360-ból eladtak ugyanennyi idő alatt. „Szerintünk az Xbox One jól fog fogyni az USA-ban a vásárlói hűség miatt, integrált multimédiás otthoni eszközként újabb piaci lehetőségek nyílnak meg előtte, ugyanakkor egy telített piacra jelenik meg, úgyhogy a kategóriában mély nyomot hagyni nem lesz egyszerű feladat.” - állt a cég nyilatkozatában.

„A PS4 valószínűleg a fő területeken, mint Japán és az európai kontinens, továbbra is erős marad. Alacsony árával és pozitív PR-jával a PS4 csökkenti majd az Xbox előnyét a Microsoft fő területein, az USA-ban és az Egyesült Királyságban a korábbi generációkban tapasztalthoz képest.”

A Futuresource szerint a minőségi alternatív játékplatformok, mint a mobileszközök és az Apple és a Google újdonságai húsz százalékkal csökkenthetik az Xboxos és PlayStationös felhasználói bázis méretét, ami hosszútávon azt eredményezheti, hogy ez lesz az utolsó konzolgeneráció.

A korábbi események ismeretében az állítások abszolút érthetőek, de nem csak a jelenlegi információk számítanak majd, hanem a jövőbeli változtatások is, az exkluzív címek is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)