Hirdetés

A Portal 3 lehet a Valve következő nagy dobása

|

Két LinkedIn profil buktathatta le a vállalat még be nem jelentett játékát.

Hirdetés

Olyan kultikus szériákkal rendelkezik a Valve, mint a Half-Life, a Team Fortress, a Counter-Strike, a Left 4 Dead és a Portal, azonban az utóbbi években mégis belekényelmesedett a Steam gondozásába. Az utolsó teljes értékű, bárki által játszható címe a 2013-as Dota 2 volt, aztán vagy visszafogottabb projekteket (Dota Underlords) vagy VR-exkluzív tartalmakat (Half-Life: Alyx) készített. Legutóbb az ingyenes Aperture Desk Jobbal jelentkezett és már készül a Counter-Strike 2 is, de előbbi csak egy Portal spin-off volt, utóbbi pedig egy meglévő játék új motorra való ültetése. 

Semmi hír egy új Half-Life-ról, nincs bejelentve a Portal 3 és a Left 4 Dead 3-ra is csak egy homályos utalást kaptunk, annak ellenére, hogy a Valve első számú embere, Gabe Newell 2021-ben azt nyilatkozta, hogy számos játék készül náluk, de még idő kell hozzá, hogy bejelentsék őket. 

Hirdetés

Lehetséges, hogy most az egyik rejtélyes projektet két LinkedIn profil buktatta le. Egyrészt az egyik művész, Boyang Zhu említi, hogy tavaly januári csatlakozása óta egy be nem jelentett játékon dolgozik a Valve-nél, másrészt Michael Anderson (aki két évig tervezett pályákat a cégnek, mielőtt idén januárban távozott) ugyanezt tüntette fel, viszont azt is hozzátette, hogy ez egy ambiciózus, soha nem látott játékmenettel rendelkező projekt, amely innovatív puzzle-öket vonultat fel. 

Konkrétumokat sajnos egyikük sem említett, de a spekulációk azonnal megindultak a közösség körében, és a legnépszerűbb elmélet az, hogy a Portal 3 készülhet a vállalatnál, amivel véget vetne a hármas számmal kapcsolatos poénoknak és nem mellesleg a Portal játékok írója is nagyon szeretné megcsinálni, mielőtt kiöregedne a játékfejlesztésből. A játékosok úgy gondolják, hogy a Steam Deck reklámjaként is felfogható Aperture Desk Job ennek a felvezetése volt.

A Valve részt fog venni az idei Summer Game Festen, szóval a június 8-ra tervezett nyitóeseményen talán többet is megtudhatunk majd Gabe Newellék terveiről. Örülnétek a Portal 3-nak?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)