Hirdetés

A Portalt és a Morrowindet is ray tracing köntösbe öltözteti az Nvidia új technológiája

|

Sokkal egyszerűbbé válik a játékmodok készítőinek élete az RTX Remixnek köszönhetően.

Hirdetés

Izgalmas órák vannak az Nvidia mögött, hiszen a tajvani cég nemcsak a bivalyerős RTX 4090-es és RTX 4080-as videokártyákat mutatta be, hanem lerántotta a leplet az elődjénél jóval hatékonyabb DLSS 3-ról is, s bár önmagában ez sem lett volna kevés, maradt még egy gamereknek szánt újdonság az ingujjában: az RTX Remix, egy ingyenes platform, amelynek segítségével könnyen és hamar el lehet készíteni régi, DirectX 8-s és DirectX 9-es játékok RTX-modjait.

A kompatibilis játékokból mindössze egy gombnyomás az assetek importálása az RTX Remixbe, illetve átkonvertálása USD-be (Universal Scene Description), hogy aztán könnyedén cserélhetővé és módosíthatóvá váljanak Blenderben, az Nividia-féle Omniverse-ben, valamint Unreal Engine-ben.

Hirdetés

Hogy lássuk, Jen-Hsun Huang nem a levegőbe beszél, a GeForce Beyond előadás során láthattuk, miként varázsolja újjá az RTX Remix a húszéves The Elder Scrolls III: Morrowind textúráit az MI által feljavított ray tracing segítségét is igénybe véve. Egyúttal pedig bejelentették, hogy jön az RTX-szel felturbózott Portal, amit teljesen újraalkotnak az RTX Remixben.

A platformot úgy tervezte meg az Nvidia, hogy a rajta létrehozott modokat pofonegyszerű legyen exportálni és megosztani másokkal, és természetesen mindegyik élvezni fogja az Nvidia Reflex és a DLSS 3 előnyeit (utóbbinak alapfeltétele egy RTX 40-es videokártya), továbbá a cég nem kevesebbet állít, mint hogy az RTX Remix gond nélkül képes lesz dolgozni a Nexus Mods és más népszerű oldalak modjaival, mi több, még javít is rajtuk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)