Hirdetés

A PSP vajon felrobbantotta volna az atombombát?

|

A világ tele van furcsa történetekkel - épp most itt van egy, ami a PSP-hez kapcsolódik.

Hirdetés

Az eset három hete az Amerikai Energiaügyi Minisztérium Y-12-es Nemzeti Biztonsági Központjában történt.

Ez a telephely szigorúan örzött, egyébként Oak Ridgeben, Tennessee államban található. Az eset kapcsán három, az őrzéssel megbízott rendőrt felfüggesztettek. Bűnük az volt, hogy elektronikus játékokat vittek magukkal a telephely "szigorúan védett" területére, ahol a nukleáris robbanófejek részeit gyártják, rakják össze vagy szerelik szét. Ezen a területen a mobiltelefon használata is szigorúan tilos, de a bevitt készülékek egyike egy Sony PSP volt, amely Wi-Fi rendszere segítségével képes jeleket sugározni - s ezen a telephelyen minden olyan tevékenység tilos, amely adatok tárolására vagy közvetítésére szolgálhat, vagy jeleivel megzavarhatja a telephely érzékeny műszereit. Az érdekesség a dologban az, hogy a PSP nem sugárzott semmilyen jelet, a rendőr azon bukott le, hogy a szabályzat eleve tiltja szolgálatban a videójátékok űzését - két kollegájánál olyan konzol volt, amely nem Wi-Fi képes - de ők is lebuktak.

A telephely biztonsági főnöke bejelentette, hogy ezentúl megszigorítják a belépést, nehogy ilyen eset mégegyszer előfordulhasson. S hogy mi lett volna a világgal, ha a PSP Wi-Fi jele véletlenül összekutyul valami érzékeny műszert, amitől elszabadulnak a dolgok? Nos jobb is, hogy nem tudjuk.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)