Hirdetés

A Ratchet & Clank: Rift Apart PC-s verziójának komoly nehézségei vannak egy minimumon teljesítő rendszerrel

|

Ha lassabb HDD-tek van a gépben, és a memóriának is híján vagytok, akkor neki se üljetek a cuccnak egy combos hardvercseréig.

Hirdetés

Mivel a jelenlegi konzolgeneráció SSD-ket használ, így a játékfejlesztők is egyre jobban támaszkodnak a technológia által megadatott gyorsabb töltési lehetőségekre. A Ratchet & Clank: Rift Apart esetében sincs ez másképp, de itt a fejlesztők nem tartották feltétlenül fontosnak, hogy SSD-t jelöljék meg követelményként az elvárt gépigényhez (bár azért odaírták, hogy SSD használata javasolt).

Ettől felbuzdulva John Linneman, a Digitial Foundry egyik elemzője kipróbálta a játékot a minimálisként meghatározottnál egy picit jobb hardverrel, valamint egy PS4-ből kinyert HDD-vel.

Hirdetés

Az eredmény senkit sem fog meglepni: a játék épphogy szét nem esik pályaváltás közben. Emlékeztetőül megjegyeznénk, hogy a fejlesztők elmondása szerint a stabil 720p/30fps élményhez elég egy RX 470-es kártya, egy Ryzen 3 3100 és 8 GB RAM egy 75 GB-os HDD-vel.

Habitustól függően mulatságos vagy elszomorító látni, ahogy szerencsétlen port megpróbálja összekaparni az adatait a 8 GB RAM-ból és a PS4-es HDD-ből, de a valóság azért ennél árnyaltabb. Linneman elárulta, hogy később kipróbálta a játékot egy komolyabb PC-n egy 7200RPM sebességű HDD-vel, és nem volt semmi gondja a PC-s portnak. Akkor is gördülékenyen futott a cucc, amikor a minimum hardverekhez hozzácsapott egy SSD-t a merevlemez helyett.

Szóval a lényeg, hogy valószínűleg kielégítő élményben lesz részetek a Ratchet & Clankkel PC-n, de ha gyenge alapokból építkeztek, akkor szerezzetek be egy SSD-t a biztonság kedvéért.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)